Onze wonderlijke wereld.

Op een snelle en milieuvriendelijke manier de wereld snel ontdekken? Dat kan met het boek “Onze wonderlijke wereld”. In dit boek vindt je maar liefst 50 boeiende kaarten van landen. Lees er meer over in dit artikel.

Onze wonderlijke wereld.

Australië, Brazilië, China, Egypte, Frankrijk, Griekenland… Ontdek ongelooflijke panorama’s, ontmoet beroemde historische figuren en lees fascinerende feiten uit 50 landen op deze reis rond de wereld. Met de 50 boeiende, uitgebreid geïllustreerde kaarten ontdek je natuurlijke en culturele bezienswaardigheden in de hele wereld vanuit je luie stoel! Welke plek op de aardbol zou jij graag bezoeken?

Wat vinden wij ervan?

Elke landkaart bestaat uit sleutelfiguren, iconen, belangrijke feiten, hotspots en belangrijke gebeurtenissen. Hierdoor zie je niet alleen hoe het land eruit ziet maar lees je ook nog eens de belangrijkste en boeiendste verhalen over het land. Neem bijvoorbeeld het land Zwitserland. De hoofdstad van Zwitserland is Bern. De grootste steden zijn: Zürich, Genève, Bazel, Lausanne en Bern. Zwitserland is genoemd naar de oorspronkelijke provincies van het land, Schwyz. Het land kent de volgende talen: Frans, Duits, Italiaans en Reto-Romaans. Belangrijke personen zijn Le Corbusier (een van de bekendste architecten van het land in 1997 – 1965) en Roger Federer (1981), die behoort tot een van de beste mannelijke tennisspelers aller tijden. Zwitserland staat bekend om de Kathedraal van Lausanne, L’Horloge Fleurie en natuurlijk heerlijke Lindt en Sprüngli chocolade(fabriek).

Hierdoor is het een zeer boeiend boek waarbij kinderen alle basiskennis over verschillende landen opdoen. Ook ideaal voor spreekbeurten!

Informatie.

Onze wonderlijke wereld
Research en tekst: Kalya Ryan en Ben Handicott
Illustraties: Sol Linero
ISBN: 9789002272738
Uitgeverij: Davidsfonds

Lees ook:

Welke plek op de aardbol zou jij graag willen bezoeken?

#gesponsord

Miranda

Eigenaar/vennoot van Thuisleven.com en Tuinenbuitenleven.com.
Verloofd met Tom, moeder van Daan (2004), Vera (2006), Tim (2008), Iris (2010) en Evi (2021). Lees meer over mij op https://www.thuisleven.com/over-ons-thuisleven/

2 reacties