Thuisleven.com
Kubo en het Magische Zwaard
Thuisleven.com > Entertainment > Film & Series > Familie > ‘Kubo en het Magische Zwaard’ nu verkrijgbaar op dvd!

‘Kubo en het Magische Zwaard’ nu verkrijgbaar op dvd!

Mijn zevenjarige is gek op animatiefilms en dan vooral op spannende films. We vinden het dan ook ontzettend leuk dat we Kubo en het Magische Zwaard mogen zien. Als het buiten even niet zulk lekker weer is, zetten we de film op en kruipen we gezellig samen op de bank.

Kubo en het Magische Zwaard

Het verhaal speelt zich af in Japan en gaat over een jongen met één oog die Kubo heet. Hij woont met zijn zieke moeder in een grot en verdient wat geld door in het naburige dorp verhalen te vertellen over de dappere samurai Hanzo en zijn zoektocht naar een magische wapenuitrusting. Die verhalen begeleidt hij met zijn gitaar, waarmee hij origami poppetjes tot leven wekt.

Als het donker wordt rent hij terug naar de grot en leren we dat hij de kleinzoon is van de Maankoning en dat de samurai uit zijn verhalen eigenlijk zijn vader is. De Maankoning heeft Kubo’s oog gestolen en nu jagen hij en zijn dochters op Kubo om ook zijn andere oog te pakken te krijgen. Daarom mag Kubo na het donker niet buiten komen.

Lantaarn aansteken

Op een avond eren de dorpelingen hun dierbare overledenen en ook Kubo wil een lantaarn aansteken om zijn vader te eren. Daardoor blijft hij na zonsondergang buiten en al snel verschijnen zijn tantes die hem proberen te vangen. Ze verwoesten zijn dorp en hebben hem bijna te pakken als zijn moeder verschijnt en hem met een laatste magische spreuk redt – waarbij ze zelf verdwijnt.

Kubo en het Magische Zwaard

Als Kubo wakker wordt, zit een pratende aap naast hem, die hem moet beschermen op zijn zoektocht naar de magische wapenuitrusting van zijn vader. Later komen ze een betoverde samoerai tegen die eruitziet als een kever en die met ze mee gaat op reis. Kubo moet nog heel veel leren en overwinnen om zijn missie te volbrengen en samen met Aap en Kever gaat hij het avontuur aan om de wapenuitrusting te vinden en de Maankoning te verslaan. Om het Zwaard, het Harnas en ten slotte de Helm te vinden reizen ze over land en zee en trotseren ze vele gevaren. Monsters, vallen en spannende gevechten volgen elkaar snel op, afgewisseld door humor en hier en daar een overpeinzing over de dood. Het verhaal heeft een paar mooie wendingen en blijft tot het einde spannend.  

Wat vinden wij ervan

Zoonlief zit helemaal in de film. Soms moet ik even iets uitleggen (Wat is een samoerai? Wat is origami?) maar hij leeft ontzettend mee met Kubo. De dynamiek tussen Aap en Kever zorgt voor heel wat grappige momenten dus we moeten af en toe ook heel hard lachen. De film is ontzettend spannend en de monsters zijn lekker eng.
De animatie zelf is prachtig, vooral de tot leven gebrachte origami poppetjes. Wij kijken de Nederlandse versie maar de Engelse versie heeft stemmen van onder andere Matthew McConaughey en Charlize Theron.

Kubo en het Magische Zwaard is een aanrader voor iedereen – jong of oud – die van spannende animatie films houdt.

‘Kubo en het Magische Zwaard’ van animatiestudio LAIKA, Universal Pictures, is vanaf februari 2017 verkrijgbaar op DVD, Blu-Ray en online.

Lees ook:

*voor het schrijven van dit artikel hebben we een review-exemplaar ontvangen*

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics