Thuisleven.com
Naar Paw Patrol in het P!T Veiligheidsmuseum
Thuisleven.com > Er op uit > Dagje weg > Museum > Naar Paw Patrol in het P!T Veiligheidsmuseum

Naar Paw Patrol in het P!T Veiligheidsmuseum

Afgelopen zondag reden wij met z’n drietjes naar het P!T Veiligheidsmuseum in Almere. Daar was namelijk niet alleen een super leuke en interactieve tentoonstelling over de geschiedenis van brandweer en politie, maar Paw Patrol was er ook! In samenwerking met Nickelodeon was er een Paw Patrol Speurtocht, kleurplaatwedstrijd en zelfs een meet&greet met de pups! Onze dochter (Sophie, 6 jaar) is al jaren fan van Chase, Marshall en de andere ups. Ze had er dus ook heel veel zin. De speurtocht viel helaas een beetje tegen. Er werd niet zo veel gespeurd, maar meer gezegd naar welke locatie de kindjes mochten lopen en wat ze daar dan moesten doen. Sophie had gedacht dat ze echt op zoek naar dingen moest, of raadsels moest oplossen. Daarna hebben we ons meer geconcentreerd op de dingen die er te doen zijn in het museum. Je kan zien dat het museum heeft geprobeerd alles interactief te maken en dat veel van de tentoongestelde dingen aangeraakt of zelfs betreden kunnen worden.

Verkleden in het P!T Veiligheidsmuseum

Zo konden de kindjes bijvoorbeeld politiepetten en brandweerhelmen op doen, een echte ambulancejas of politieuniform aantrekken en natuurlijk zichzelf in de spiegel bekijken. Daarbij viel het me wel op dat de beschikbare kleding groot is. Sophie is zes jaar en draagt maat 122, voor haar was er alleen een petje beschikbaar en een jasje dat eigenlijk ook te groot was. Dit viel meerdere ouders op en er was een stormloop op de kleine kleertjes. Daarna hebben we wat tijd besteed aan het bekijken van de oude brandweer- en politieauto’s, de spulletjes van vroeger en de verhalen die erbij horen. Sophie kon zelfs een digitale brand blussen! Helaas is er geen knop voor kinderen om te luisteren naar de verhaaltjes, waardoor je als ouders wel de bordjes steeds aan het voorlezen bent.

De laatste activiteit in het museum was de skelterbaan, waar kinderen hun verkeersveiligheid konden oefenen. Stoplichten, zebrapad en kruisingen konden allemaal genomen worden met de skelter. Sophie besloot lak te hebben aan de regels en gewoon lekker rondjes te rijden. Aan het eind van het museum waren Chase en Marshall om foto’s mee te nemen. Dat was natuurlijk best een beetje spannend voor Sophie. Door er zelf gewoon bij te gaan staan, werd het minder eng en het leverde een leuke gezinsfoto op!

Geschikte leeftijd

Al met al denk ik dat Sophie eigenlijk een tikkeltje jong voor het museum was. Paw Patrol richt zich toch vooral op de kleuters, terwijl het museum meer geschikt is vanaf een jaar of 8. De twee pasten qua niveau niet bij elkaar. De uitleg bij de tentoonstelling bevat voor kinderen moeilijke woorden zoals criminaliteit, meldkamer, hulpverlener en crisis. Daardoor waren wij eigenlijk meer bezig met het uitleggen van wat al die woorden betekenen dan de dingen die er te zien zijn. Ook moesten we oppassen Sophie niet bang te maken met de verhalen over brand en grote boevenbazen met pistolen.

Naar Paw Patrol in het P!T Veiligheidsmuseum

Het PIT Veiligheidsmuseum organiseert ook rondleidingen en kinderfeestjes. Ik denk dat stoere jongens en meiden met een redelijke leesvaardigheid dat erg leuk zouden vinden. Wij zullen over een paar jaar nog eens kijken. Het PIT Veiligheidsmuseum is geopend van dinsdag tot en met zondag tussen 11.00 en 17.00 uur. Kaartjes kosten €9,50 vanaf 13 jaar en €6,50 voor kinderen vanaf 4 jaar. Kinderen van 0 tot en met 3 jaar oud hebben gratis entree.

Lees ook:

Ben jij al eens in het P!T Veiligheidsmuseum geweest of staat het nog op je planning?

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics