Selecteer een pagina

Kerstleegte? Tijd voor iets nieuws!

Voordat je je woonkamer meteen weer terug omtovert naar de situatie van voor Kerst, kun je jezelf ook afvragen of je met de lege ruimte van de Kerstboom ook iets anders kunt doen. We geven je graag wat tips over hoe je toch nog wat van het Kerstgevoel in je huis kunt houden, zonder dat het gelijk Kerstmis uitstraalt.

  • Heroverweeg de positie van je meubels: Een paar meubels op een andere plek, kan het gevoel van vernieuwing geven. Een fris gevoel en een andere kijk op je huis.
  • Maak een mooi sierstuk van je overgebleven kerstversiering: Met wat dennentakken, een snoertje ledlampjes en wat kaarsjes op een schaal, maak je zo een warm sierstuk die de leegte op de kast kan vullen. En haal je tevens nog wat extra uit die toch al dure versiering.
  • Plaats een grote plant: je groene kerstboom vervangen voor een grote groen plant, houdt leven in je huis. En de juiste plant verbetert ook nog eens de luchtkwaliteit in je woning. Zo zijn de lepelplant, sanseveria en een Areca Palm (goudpalm) zijn mooie grote planten die de leegte goed opvullen en tevens de lucht in je woning zuiveren. Wil je toch liever een wat kleinere plant, overweeg dan een orchidee, een koffieplant of een bananenplant. Allemaal heel robuste plantjes die niet veel verzorging nodig hebben.
  • Plaats dekens of kussens: Met een deken of wat kussens in warme kleuren op de bank of over de leuning van een stoel of bank breng je sfeer en rust in je woning zonder extra ruimte in beslag te nemen.
  • Neem een lamp: Een nieuwe, of bestaande lamp met warm licht op een strategische plek in je woning kan een deel van de warme kerstlampjes vervangen. Vooral indirect licht geeft sfeer en warmte.

Licht in donkere dagen

De dagen zijn kort en de nachten lang in januari. De gezelligheid van de feestdagen is voorbij, maar dat betekent niet dat je de warmte en sfeer uit je huis moet laten verdwijnen.

  • Kaarsen: Overweeg het plaatsen van enkele kaarsen op strategische plekken in huis. Ze bieden niet alleen warm licht, maar creëren ook een rustige en vredige sfeer. Kies voor geurkaarsen met een wintergeur zoals kaneel of dennen, om een extra laag van gezelligheid toe te voegen.
  • Fotolijsten: Vervang enkele van je zomervakantiefoto’s door foto’s van recente wintermomenten. Foto’s van sneeuwlandschappen, gezellige avonden bij de open haard of familiebijeenkomsten kunnen je herinneren aan de warmte van de feestdagen.
  • Winterse decoraties: Overweeg het toevoegen van enkele winterse decoraties, zoals een mooie schaal met dennenappels, een winterkrans aan de deur of wat versieringen met winterthema. Deze kleine details kunnen helpen om de leegte van de Kerstversiering te vullen en je huis een winters tintje te geven.

Conclusie

Hoewel de kerstboom misschien is verdwenen, betekent dit niet dat je huis zijn warmte en charme moet verliezen. Met enkele eenvoudige aanpassingen en toevoegingen kun je de gezelligheid van de feestdagen verlengen en een warme en uitnodigende sfeer creëren in je huis, zelfs in de donkere dagen van januari. Dus, in plaats van te treuren om de leegte, omarm de mogelijkheid om je huis opnieuw te transformeren en te genieten van de rust en warmte die het biedt.

Lees ook:

Wat doe jij tegen de kerstleegte?

Foto door Alex Qian: pexels
*affiliate

Geverifieerd door ExactMetrics