Thuisleven.com
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Kattenkopjes en Kattenstreken: offline je kattenverslaving voeden

Kattenkopjes en Kattenstreken: offline je kattenverslaving voeden

Je hebt vast wel eens een Youtube filmpje met katten gezien. Je hebt vast wel eens naar foto’s van katten gekeken op je laptop. Niets zo leuk als foto’s van onze besnorhaarde huisgenoten kijken. Volgens onderzoekers kennelijk ook nog eens goed voor ons: het verlaagt de bloeddruk, zelfs als je naar een filmpje of foto van katten kijkt. Maar wat nu als je wifi het niet doet? Als je laptop kaduuk is? Gelukkig is hier dan dé oplossing: Kattenkopjes en Kattenstreken, twee boeken van Aurelié Lemoine en Alice Zabée. Twee keer 2 cm dik aan foto’s van katten in allerlei situaties, voorzien van leuke teksten.

Kattenkopjes en Kattenstreken

In deze twee boeken, die ongeveer op A5 formaat zijn maar dan wat vierkanter en met een harde kaft (een zeer handig formaat) vind je pagina na pagina aan foto’s van allerlei katten in allerlei poses, helemaal zoals je katten voorstelt dat ze zijn. Een korte inleiding op de eerste pagina en daarna kan het feest beginnen. Geen paginanummers erbij, maar ongelimiteerd genieten. Kattenstreken staat voornamelijk vol met volwassen katten, Kattenkopjes bevat veel foto’s van kittens en katten met honden samen (honden?!). Ideaal voor een momentje rust: je slaat een van deze boeken open op een willekeurige pagina en je geniet. Doorbladeren, terugbladeren, het maakt niet uit, iedere pagina weer nieuwe foto’s met handig verwerkt een zinnetje tekst. Offline genieten van kattenfoto’s en nog goed voor je bloeddruk ook. Altijd bij de hand, nooit last van een haperende wifi.

Wat vind ik ervan?

De boeken bevatten niet veel woorden en ik heb er ook niet veel woorden voor nodig: heerlijk! Lekker bladeren en genieten van de foto’s. Handig formaat, vééél foto’s en een viering van het bestaan van onze besnorhaarde huisgenoten. Ideale boeken om dicht bij de hand te hebben, tenzij je echt niet van katten houdt. Dan wordt het lastig voor je, want de snorharen en behaarde klauwtjes lachen je op iedere pagina toe. Voor wie wel van ze houdt: heerlijk om erbij te hebben.

Boekinformatie

Kattenkopjes, februari 2019
Kattenstreken september 2018
Aurelié Lemoine en Alice Zabée
Uitgeverij Manteau

* voor dit artikel hebben we een recensie-exemplaar ontvangen*

Inge

Ik was een leerkracht op de hoge school Zuyd

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

  • Wat een heerlijke boeken over katten!!!
    Ik weet wel wie dat leuk vindt……
    Zet ik op mijn verlanglijstje bij Bol.com.

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics