Thuisleven.com
Thuisleven.com > Er op uit > Dagje weg > Museum > Met de Tapperuse eropuit bij Waterliniemuseum / fort in Vechten

Met de Tapperuse eropuit bij Waterliniemuseum / fort in Vechten

Stel je wilt graag naar een museum, pretpark, sauna, schaatsbaan of iets anders maar bent van plan om niet lang te blijven. Waarom zou je dan wel het volledige bedrag betalen? Een ergernis die ik waarschijnlijk deel met velen anderen. De mensen achter Tapperuse moeten zich dit ook beseft hebben en hebben een prachtige app opgericht waar ik je in deze blog meer over ga vertellen. Tevens heb ik gebruik gemaakt van de app om te testen of het daadwerkelijk zo interessant is, als het lijkt. Ben je benieuwd naar mijn bevindingen?

Tap in, tap uit en tik af

Betalen per minuut is het idee achter de Tapperuse. Zo betaal je alleen maar voor de tijd die je er bent of de tijd dat je iets gebruikt. De app is gratis te downloaden voor Android en iOS. Eenmaal gedownload kun je de vele locaties in heel Nederland bekijken, zoals Plopsaland en de Thermen. Per locatie vind je de actuele prijs per minuut in de app. Zo kun je Tappen® bij sauna’s, schaatsbanen, pretparken, klimbossen, binnenspeeltuinen, zwembaden en fiets- en autoverhuurbedrijven. Ook zou je de Tapperuse kunnen gebruiken om een (kleine) bijdrage te doneren als je een natuurgebied van Staatsbosbeheer bezoekt. Ze zullen je erg dankbaar zijn!
En de rekening? Die krijg je later per mail.

Mijn ervaring met Tapperuse

Het gebruik van de Tapperuse is erg makkelijk is mij opgevallen. Het eerste wat me moeten doen is uiteraard een uitje plannen met het gezin. De keuze is reuze maar uiteindelijk weten we toch wel zeker dat het waterlinie museum iets is waar we graag eens een kijkje willen nemen. Er wordt een dag gepland en reizen vanuit het zuiden van het land naar Vechten (Utrecht).

We tappen in. Zodra we bij de kassa staan en ik de app van Tapperuse laat zien, merk ik dat er toch een beetje spanning ontstaat. Er wordt een medewerker bijgehaald en een andere medewerker komt er ook bij staan. Nadat de klant achter ons zich voordringt, bekijken we met zijn allen de app en volgen de simpele aanwijzingen op het scherm. Lang duurt het niet want na een minuut ben ik al ingetapt en zijn we allen erg positief over de app. Vervolgens krijgen we een polsbandje zodat we in het museum gebruik kunnen maken van de activiteiten.

We tappen uit. Nadat we het museum helemaal hebben gezien, lopen we terug naar de kassa. We tappen uit zoals op het schermpje is aangegeven en lezen dat de factuur vanzelf volgt. Makkelijker dan dat gaat haast niet. Ook het personeel is er eg verrast over.

Nu nog betalen… Na een dag ontvang ik de factuur. Betalen kan makkelijk met iDeal, mocht je dat niet hebben kan het ook handmatig worden overgeboekt. De gegevens staan allemaal in de factuur.

Wat zijn de voor- en nadelen?

Tijdens het bezoekje, wordt je op de hoogte gehouden van de stand van zaken door middel van berichtjes in je inbox (in de app).
Persoonlijk vind ik het erg prettig om de beurs niet te hoeven trekken bij de kassa. Het in- en uittappen gaat lekker vlot en de tijd aan de kassa is dan ook relatief kort (mits iedereen op de hoogte is van de app). Tevens vind ik het erg fijn om te weten dat je NOOIT meer kwijt bent dan een dagticket.

Zijn er nog verbeterpunten te noemen? Wat betreft de app zelf niet. De prijzen vind ik reëel ten opzichte van de tickets die je aan de kassa kunt kopen. De app werkt naar behoren en er komen steeds meer locaties bij. Daar ligt het dus zeker niet aan. Waar ik wel iets voor zou voelen is de aanschaf van een parkeermunt die ook via de app kan en de losse aankopen in het park. Denk aan een hapje en drankje in het restaurant, of een leuke souvenir bij het winkeltje.

Het Waterliniemuseum

Het fort bij Vechten is één van de grootste forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. In het museum ontdek je waaron de waterlinie zo’n uniek en typisch Nederlands verdedigingssysteem is. In het museum is voor elk wat wils.
Ontdek hoe de modderige waterbariere de vijand op afstand hield. Luister naar de verhalen van de mensen en probeer de vijand zelf te verslaan met behulp van water! De kers op de taart is waarschijnlijk wel de VR-parachutesprong over het prachtige Nederlandse landschap. Of was het toch de taart in het restaurant?!?

Nu je dit gelezen hebt bent ik benieuwd naar jou eerste gevoel over de Tapperuse…

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics