Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Fashion > Baby en kinderkleding > Drie verschillende dochters met uiteenlopende smaken

Drie verschillende dochters met uiteenlopende smaken

De meest praktische reactie die ik heb gekregen op de verwachting van onze derde dochter: “Goedkoop met kinderkleding doorschuiven!” Niets bleek trouwens minder waar, maar dat wist ik toen nog niet. Het blijken namelijk drie dochters met (zeer) uiteenlopende smaken.

Kledingsmaak

Hoe jonger de kinderen, des te meer invloed heb je als ouder op de aanschaf van kleding. Dat heb ik trouwens al snel losgelaten. In de praktijk blijkt dat ze véél liever de kleding dragen die ze zelf hebben gekozen. En ze mogen al vanaf heel jong de eigen kleren klaarleggen voor de volgende dag. Dat lijkt ons goed voor het ontwikkelen van een eigen smaak en identiteit.
Het resultaat is wel dat ik heel wat verschillende kinderkleding winkels afloop. De oudste draagt bijvoorbeeld graag een (korte) broek met shirt. Terwijl ik haar zussen nog wel eens kan verleiden tot het kiezen van een jurk met bijpassende legging.

Vaste merken kleding

Daarbij komt dat niet alleen de smaak van de meisjes onderling verschilt. Ook hun lichaamsbouw wijkt van elkaar af. Waar ze allemaal toch wel smal zijn, dat hebben ze van mij, spant er één de kroon. Die is zo smal dat zelfs een legging of maillot afzakt. Een gewone broek moet maximaal ingesnoerd worden en dat doet de vorm van het model geen goed. Zo komen we specifiek voor haar wel bij bepaalde merken kinderkleding uit. Eigenlijk is het enige merk dat voor alle drie een grote voorkeur geniet Life Flo.

Doorschuiven van kleding blijkt een utopie

Omdat de middelste pertinent geen broeken draagt, sla ik de broeken van de oudste in dozen op zolder. Tenminste de broeken die haar levensstijl overleefd hebben, soms afgeknipt dus. Gaandeweg blijkt echter dat de jongste bij voorkeur alleen leggings draagt. Ze duld geen broek aan haar benen. Broeken zijn voor jongens, dus die liggen alvast voor niets op zolder te wachten. Gelukkig voor haar zijn de jurken van haar grotere zus pas één cyclus gedragen. Soms maar heel kort door een groeispurt. Alleen houd zij van blauw en niet van roze. En je gunt je oogappeltje toch ook wel eens iets nieuws….. anders staan ze ook hetzelfde op de jaarlijkse (klasse)foto.

Lees ook:

Schuif jij binnen je gezin wel eens kleding door?

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

4 reacties

  • Het is wel handig als je kleding door kan schuiven, maar het is ook wel leuk om wat nieuws te kopen.
    Trends veranderen toch altijd.

  • Hier 2 dochters en er word wel eens iets doorgeschoven maar ik wil ook juist dat mijn beide dochters zelf mee kunnen beslissen wat ik koop voor ze. We zitten dus geregeld achter de iPad te kijken wat voor leuks er allemaal op de webshop staat en dan mogen hun aanwijzen wat ze willen ik maak wel eens vooraf een selectie van waaruit ze mogen kiezen want anders ben ik zo blut ben ik bang

  • Nee, zelden. Ik heb een jongen en een meisje en maar weinig kledingstukken zijn neutraal genoeg wat mij betreft om door te schuiven. Wel schuif ik alles door naar mijn zusje die ook een zoon en dochtertje heeft. Ze bekijkt wat ze wil houden en de rest geeft ze door aan de kledingbank. Zelf ontvang ik van vriendinnen zo soms wat kleding.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics