Selecteer een pagina

De meest praktische reactie die ik heb gekregen op de verwachting van onze derde dochter: “Goedkoop met kinderkleding doorschuiven!” Niets bleek trouwens minder waar, maar dat wist ik toen nog niet. Het blijken namelijk drie dochters met (zeer) uiteenlopende smaken.

Kledingsmaak

Hoe jonger de kinderen, des te meer invloed heb je als ouder op de aanschaf van kleding. Dat heb ik trouwens al snel losgelaten. In de praktijk blijkt dat ze véél liever de kleding dragen die ze zelf hebben gekozen. En ze mogen al vanaf heel jong de eigen kleren klaarleggen voor de volgende dag. Dat lijkt ons goed voor het ontwikkelen van een eigen smaak en identiteit.
Het resultaat is wel dat ik heel wat verschillende kinderkleding winkels afloop. De oudste draagt bijvoorbeeld graag een (korte) broek met shirt. Terwijl ik haar zussen nog wel eens kan verleiden tot het kiezen van een jurk met bijpassende legging.

Vaste merken kleding

Daarbij komt dat niet alleen de smaak van de meisjes onderling verschilt. Ook hun lichaamsbouw wijkt van elkaar af. Waar ze allemaal toch wel smal zijn, dat hebben ze van mij, spant er één de kroon. Die is zo smal dat zelfs een legging of maillot afzakt. Een gewone broek moet maximaal ingesnoerd worden en dat doet de vorm van het model geen goed. Zo komen we specifiek voor haar wel bij bepaalde merken kinderkleding uit. Eigenlijk is het enige merk dat voor alle drie een grote voorkeur geniet Life Flo.

Doorschuiven van kleding blijkt een utopie

Omdat de middelste pertinent geen broeken draagt, sla ik de broeken van de oudste in dozen op zolder. Tenminste de broeken die haar levensstijl overleefd hebben, soms afgeknipt dus. Gaandeweg blijkt echter dat de jongste bij voorkeur alleen leggings draagt. Ze duld geen broek aan haar benen. Broeken zijn voor jongens, dus die liggen alvast voor niets op zolder te wachten. Gelukkig voor haar zijn de jurken van haar grotere zus pas één cyclus gedragen. Soms maar heel kort door een groeispurt. Alleen houd zij van blauw en niet van roze. En je gunt je oogappeltje toch ook wel eens iets nieuws….. anders staan ze ook hetzelfde op de jaarlijkse (klasse)foto.

Lees ook:

Schuif jij binnen je gezin wel eens kleding door?

Geverifieerd door ExactMetrics