Thuisleven.com
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > ZooKids – Kijk uit krokodillen

ZooKids – Kijk uit krokodillen

Al eerder hebben wij aandacht besteed aan de serie ZooKids van Royal Jongbloed. Zo konden we in het boek Zookids – Gevaar bij de giraffen hoe Jurre zijn verjaardag viert in de dierentuin. In het deel van ZooKids: Paniek bij de Pinguïns konden we lazen hoe vlijtig Jurre en Jasmijn aan de slag gingen om bandjes te maken voor de pinguïns. In het boek Zookids: IJsbeer bedreigd, werden we meegetrokken in een fokprogramma voor ijsberen en in het deel van Zookids – onrust bij de olifanten lazen we dat olifant Kaya is overleden.
Het mooie van deze serie is toch wel de overeenkomst, immers zijn en blijven Jurre en Jasmijn de kinderdierecteuren bij de dierentuin in hun woonplaats. Echter is er in elk deel een ander diersoort uitgelicht en hierom heen een waardevol verhaal over te lezen. Deze keer is het tijd om de krokodillen te bezoeken!

Kijk uit krokodillen!

Contact. Concentratie… woorden die op het digi-bord verschijnen en ook weer verdwijnen.
Lastige woorden vind Jurre het maar, want waarom kunnen die woorden niet gewoon met een K of een S geschreven worden?
Failliet is nog zo’n woord. Een woord dat meneer De Jong, directeur van de dierentuin, gisteren nog gebruikte.
Nu pas weet Jurre wat dat woord betekend.

Zoopark dreigt inderdaad failliet te gaan. Dat betekent gelukkig dat het nog gered kan worden en dat is ook iets waar Jurre en Jasmijn zich voor gaan inzetten. Ze gaan als reddingsactie de schilderijen, die gestolen zijn uit het museum, proberen terug te vinden om zodoende de beloning te ontvangen. Maar of dat nou helemaal soepeltjes verloopt…

Wat vinden wij ervan?

We hebben weer ontzettend genoten van het avontuur dat Jurre en Jasmijn beleefd hebben. Goed leesbaar, duidelijk verhaal en makkelijk om in te komen. Kortom perfect voor kinderen. En dat blijkt wel aangezien de andere boeken ook nog steeds met regelmaat gepakt worden. Je kunt haast zeggen dat de serie is toch wel bij de favorieten hoort in huis. Helaas ben ik erachter gekomen dat de serie niet meer helemaal verkrijgbaar is. Het is dus te hopen dat er een herdruk komt en we de gehele serie compleet kunnen krijgen.

Informatie

ZooKids – Kijk uit krokodillen
Auteur: Liesbeth van Binsbergen
Illustrator: Juliette de Wit
ISBN: 9789085433569
Uitgeverij: Royal Jongbloed

* Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een recensie-exemplaar ontvangen *

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics