Thuisleven.com
Hoe financier je een lang gekoesterde droom of wens?
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Financiën > Hoe financier je een lang gekoesterde droom of wens?

Hoe financier je een lang gekoesterde droom of wens?

Hoe doen we het toch allemaal? Hoe breien we de eindjes aan elkaar? Gaan we eindelijk groeien in carrière, starten we rond dezelfde periode een gezin en hebben we eigenlijk geen geld over om wensen uit te laten komen. Of je begint net een eigen bedrijf, maar je zou ook graag, nu het nog kan, een familielid bezoeken in Australië. Je hebt hoge vaste laten, maar net wel de energie en de drive om het leven te leven. Net op je hoogtepunt word je bijna gedwongen om een pas op de plaats te maken.

We leven in het NU

Ik zie in mijn omgeving dat verre reizen uitgesteld worden tot na het werkzame leven. Helaas komt van uitstel wel eens afstel. Een partner die er fysiek niet meer toe in staat is of erger nog het leven heeft gelaten. Als je leeft in het NU, waarom zou je dan bepaalde zaken uitstellen? Waarom moet je wachten op een erfenis of het winnen van de loterij, voordat je eindelijk een gekoesterde wens uit kunt laten komen. Mijn vader zegt regelmatig: “Je moet het nog maar zien te halen” en dan doelt hij op mijn pensioengerechtigde leeftijd. Als we ervan uitgaan dat het pensioen en de A.O.W. dan nog bestaan?! Wanneer hij terugkeert van een kamper reis door Canada zegt hij ook: “Dat pakken ze alvast niet meer van mij af!” Ik probeer daar toch lering uit te trekken en zou niet graag spijt krijgen van het uitstellen van plannen.

Hoe financier je dat allemaal?

Maar hoe dek je dan de kosten af? De hypotheek, het ziekenfonds en de auto moeten iedere maand gewoon betaald worden. Je zou een lening bij Moneyou kunnen overwegen. Het afsluiten van een lening kan je tegenwoordig zelf volledig online. Wel moet je dan goed op de hoogte zijn van de voorwaarden en gevolgen van lenenHet krediet is door extra aflossingen sneller af te betalen als je eens een mazzeltje hebt (en dan doel ik niet op die eerdergenoemde erfenis). Een promotie of het binnenhalen van een grote order.  Je wordt als klant goed op de hoogte gehouden omtrent de huidige stand van zaken. De omstandigheden zijn gunstig, want de rentepercentages zijn laag. Dus je zou in de praktijk alvast dagelijks van je nieuwe keuken of badkamer kunnen genieten of droom je er liever over?

Lees ook:

Zijn jouw wensen binnen handbereik?

Bron afbeelding: Pixabay
*dit artikel is tot stand gekomen binnen een samenwerking*

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics