Thuisleven.com > Woning > Warmtebronnen > Heb jij al een houtkachel?

Heb jij al een houtkachel?

Toegegeven met deze zomerse temperaturen moet je nog niet denken aan een kachel in huis. Toch is het nu de perfecte tijd om je te verdiepen in de kachel voor de periodes dat het weer kouder wordt. Denk maar eens aan de hittegolf van vorig jaar waarbij iedereen naar de winkel rende voor een airco of ventilator. Na een korte periode was er haast geen airco of ventilator meer te verkrijgen. Zoiets wil je in de winter niet mee maken.

Knisperend vuur

Niet alleen wil je in de winter niet in de kou zitten. Ook zijn er avonden in de zomer bij waarop het toch flink kan afkoelen en dan is het kijken naar mooie houtkachels toch wel een pluspunt. Het vuur knispert heerlijk en verwarmt de omgeving. Zo kun je op het heetst van de dag een heerlijke siësta houden en in de avonden genieten van de koele temperatuur.

Droomkachel

Toch denk ik dat de winst bij een houtkachel vooral ligt in de sfeer die het je woning bezorgt. Je kunt het namelijk als eye catcher in je woonkamer plaatsen. Heb je een strak interieur dan bouw je hem in, misschien wel op een hoek van de kamer. Zodat je de kachel van meerdere kanten kunt bewonderen. Heb je juist een landelijke stijl in je huis dan kies je bijvoorbeeld voor een vrijstaande houtkachel met daarnaast een mooie mand die vol zit met houtblokken. Zo zijn er voor iedereen droomkachels te vinden.

Prachtige sfeer met een houtkachel

Toch is het niet alleen de houtkachel die een bepaalde sfeer in huis brengt. Leg maar eens voor de kachel een lekker vloerkleed neer, stal er een kaasplankje op en voorzie je zelf van een lekker drankje met een goed boek. Wedden dat je zelfs in de zomer hunkert naar zo’n avonden?!?

Lees ook: Hoogpolig vloerkleed voor de koude dagen…
Lees ook: Maak je eigen luxe kaasplank
Lees ook: Roman ‘Kinderen van de rivier’ – Lisa Wingate

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

5 reacties

 • Een houtkachel?
  Ik dacht dat houtkachels niet zo gezond waren.
  Willen ze toch zoveel mogelijk verbieden!
  Of heb ik het mis.

 • een houtkachel of een electrische is een droom die ik al jaren heb
  ben alleen bang dat ik er geen ruimte voor heb
  zal wel bij dromen blijven helaas

 • Sinds vorig jaar weer een nieuwe kachel in huis en deze is al veel vaker gebruikt dan de openhaard. Heerlijk. Het hout ligt al klaar voor deze winter.

 • Houtkachels vind ik erg mooi, ze staat erg gezellig. We hebben er zelf (helaas) geen een want mijn partner heeft snel luchtwegklachten.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics