Thuisleven.com > Lifestyle & Interieur > Heb jij al een houtkachel?

Heb jij al een houtkachel?

Toegegeven met deze zomerse temperaturen moet je nog niet denken aan een kachel in huis. Toch is het nu de perfecte tijd om je te verdiepen in de kachel voor de periodes dat het weer kouder wordt. Denk maar eens aan de hittegolf van vorig jaar waarbij iedereen naar de winkel rende voor een airco of ventilator. Na een korte periode was er haast geen airco of ventilator meer te verkrijgen. Zoiets wil je in de winter niet mee maken.

Knisperend vuur

Niet alleen wil je in de winter niet in de kou zitten. Ook zijn er avonden in de zomer bij waarop het toch flink kan afkoelen en dan is het kijken naar mooie houtkachels toch wel een pluspunt. Het vuur knispert heerlijk en verwarmt de omgeving. Zo kun je op het heetst van de dag een heerlijke siësta houden en in de avonden genieten van de koele temperatuur.

Droomkachel

Toch denk ik dat de winst bij een houtkachel vooral ligt in de sfeer die het je woning bezorgt. Je kunt het namelijk als eye catcher in je woonkamer plaatsen. Heb je een strak interieur dan bouw je hem in, misschien wel op een hoek van de kamer. Zodat je de kachel van meerdere kanten kunt bewonderen. Heb je juist een landelijke stijl in je huis dan kies je bijvoorbeeld voor een vrijstaande houtkachel met daarnaast een mooie mand die vol zit met houtblokken. Zo zijn er voor iedereen droomkachels te vinden.

Prachtige sfeer met een houtkachel

Toch is het niet alleen de houtkachel die een bepaalde sfeer in huis brengt. Leg maar eens voor de kachel een lekker vloerkleed neer, stal er een kaasplankje op en voorzie je zelf van een lekker drankje met een goed boek. Wedden dat je zelfs in de zomer hunkert naar zo’n avonden?!?

Lees ook: Hoogpolig vloerkleed voor de koude dagen…
Lees ook: Maak je eigen luxe kaasplank
Lees ook: Roman ‘Kinderen van de rivier’ – Lisa Wingate

Miranda

Verloofd met Tom en moeder van Daan, Vera, Tim en Iris.
Ik ben dol op koken en bakken. Op Thuisleven zul je dan ook met regelmaat een nieuw recept voorbij zien komen. Verder houd ik van vakantie's, dagje uit, winkelen, de zon, gamen, kinderboeken (voor) lezen en spelletjes spelen/gamen.

5 reacties