Thuisleven.com > Boeken & Films (baby's, kinderen en tieners) > Gepersonaliseerd: Mijn kleuterboek-het grote dino-doe-boek

Gepersonaliseerd: Mijn kleuterboek-het grote dino-doe-boek

Dino’s en kinderen: een supercombinatie!

Mijn zoontje is helemaal fan van Dino’s. Dat is begonnen met het broertje van Peppa Big, George. Die is ook helemaal fan van dino’s. Regelmatig loopt mijn zoontje dan ook met dino’s door de kamer. Al brullend en stampend, want ja dat doen dino’s ook!  Hoe leuk is het dan om dit boekje te mogen testen. Ik heb hiervoor een proefexemplaar mogen ontvangen.  Maar omdat het een gepersonaliseerd boekje is moet je bij het bestellen van het boekje een aantal stappen doorlopen.

Mijn Kleuterboek

Je gaat naar de site, Mijnkleuterboek.nl en daar kan je kiezen uit een aantal opties. Klik het boekje van jouw keuze aan. En dan begint de pret! Ik ben dol op spelletjes en dit heeft er wel wat van weg. Je mag namelijk zelf bepalen hoe jouw hoofdpersoon van het door jou gekozen boekje er uitziet! Een jongen of meisje, huidskleur, haar, bril of niet en zo voort. Super leuk! Daarna mag je dat ook nog voor de 2 andere figuren in het boek doen. Nou, mijn kids hebben allen blond haar, dus dat was lekker makkelijk. En voor mezelf maar een paardenstaart en brilletje gekozen. Ha ha, wat grappig is dat!

Vervolgens kan je de namen ingeven en de rest van het bestel proces doorlopen. Wat ook nog super is, is dat je een persoonlijke boodschap in kan vullen. Dat wordt dan achterop het boekje gedrukt. Zo creëer je dus echt een persoonlijke herinnering. Echt heel gaaf. Maar wat zou de kleine er van vinden? Mama kan wel enthousiast zijn, maar is hij dat ook?? Afwachten maar…

De post

Na een dag of vier arriveert er een pakketje. We zijn bijna klaar met eten, maar

Jeroen rent naar de post en pakt het pakketje aan.  Hij maakt het open: Het Grote Dino Doe Boek!  Het is een op het oog mooi verzorgt boek, met de naam van mijn zoontje voorop! Altijd leuk! Stevig kaft. En deze is voor hem!  Ik ga met hem op de bank zitten. Hij wil perse kijken wat er in staat en heeft geen tijd om eerst zijn mondje te poetsen. Dat doen we straks dan maar. We houden het boek samen vast. Ik lees de titel voor. En hij is Super blij!! “Dino” roept hij.

Hij slaat de eerste bladzijdes om. Hij komt bij de pagina waarop de hoofdfiguren staan. Ik lees hem voor wat er staat. Maar hij luistert maar half en zegt: Dit is Jeloen, en dat  zijn mama en Stefan! (hij zegt Jeloen ipv Jeroen, R lukt nog niet zo erg). De eerste pagina’s zijn hem dus helemaal duidelijk.
De volgende pagina’s zijn Grote letter pagina’s. De tekst is wat groter en makkelijker.  En daarna komt een doe pagina. Er staat bijvoorbeeld: Hoeveel botjes tel je boven de grond? Nou, Jeroen begint vol enthousiasme te tellen. De doe pagina is goed gekeurd!

Afwisseling lezen en doen

Na een doe pagina is er weer een voorleespagina. Ik moet eerlijk zeggen: Ik lees niet alles voor. Jeroen vindt de plaatjes veel leuker. Maar ik vertel de moeilijkere stukjes h

eel eenvoudig aan hem. Dat vindt Jeroen ook prima. Moeilijker kan altijd nog, toch?

Wat opvalt is dus dat het boek zowel makkelijke pagina’s heeft (die voor de kleine kinderen prima te begrijpen zijn, als wat moeilijkere pagina’s. De moeilijkere pagina’s houden het voor de wat oudere kinderen ook nog interessant. Mijn zoon van 7 vindt het namelijk erg leuk om juist die moeilijkere teksten te lezen. De doe pagina’s zijn erg leuk om samen te doen met je kindje. Grote en kleine blaadjes zoeken bijvoorbeeld. Aan het einde van het boekje weet je heel wat meer van dino’s, weet je leuke feitjes en heb je ook leuke dingen gedaan.

Conclusie

Jeroen in zijn sas met het boekje!

het is een stevig boekje, heeft 29 kleurrijke bladzijdes gevuld met weetjes over dino’s. Er zijn makkelijke pagina’s voor de kleinere lezertjes en moeilijkere pagina’s voor de wat oudere lezertjes. Ik vond het in ieder geval erg gezellig om lekker met mijn zoontje op de bank te zitten en lekker te kletsen over dino’s en de avonturen van Jeroen. Naar mijn idee is dit niet zo maar een boekje. Vaak koop je voor kinderen een boekje wat bij die leeftijd past. En na een tijdje is het te kinderachtig en geef je het weg. Dit boekje is anders. Dit boekje kan je lezen, voorlezen, bekijken, spelen van 3 jaar (mijn

zoontje is 3) tot zeker 8 of 9 jaar. Het is voor elke leeftijd daartussen minstens zo leuk als interessant. Maar dan met de bonus dat het ook nog eens gepersonaliseerd is. Kortom: je doet het gewoon iet meer weg. Gewoon bewaren als ze met 10 of 12 jaar het niet meer lezen, en dan doorgeven aan de kleinkinderen of zo.

Boekinformatie

Wat betreft de prijs en kwaliteit verhouding: het boekje is het waard! Voor 19,95 ex verzenden heb je er een in huis. Het is wel wat duurder dan een normaal boekje, maar dan heb je ook echt iets speciaals en je doet er ook nog eens langer mee! Dus het is een goede tip voor een verjaardagscadeautje, sinterklaascadeautje of zomaar. Zeker een aanrader! Ook erg leuk om te geven als opa of oma zijnde.

Kopen of niet? Ik zeg: DOEN! En Jeroen ook!

En nu eerst even het mondje poetsen…

Lees ook: Dental Care- Tandpasta en tandenborstels met Turtles
Lees ook: Kinderuitspraken, we liggen in een deuk (deel 8)
Lees ook:Cutie Tooties Surprise™

* Voor het schrijven van dit artikel hebben we een review exemplaar ontvangen *

28 reacties

 • Leuke illustratie van jullie. Ik maak graag kan op het persoonlijke boek. Deze zal mijn zoontje vast ook heel leuk vinden.

 • wat ontzettend leuk zeg! leuk om voor te lezen en straks om zelf in te lezen 😀 Ik doe heel graag mee voor mijn kleine Tije

 • Ik doe graag mee voor de jongste, heel erg leuk.
  Waag graag een kans !! 🙂

  Groetjes van,
  Anneliese de Waal

 • De rijkdom van een kleinkind wordt aangevuld met nog twee kleinkinderen dit jaar.
  Wij zijn “lezers” en hebben al een boekenplankje met boekjes voor allerlei verschillende leeftijden verzameld. Elke maand komt er wel een boekje bij. Maar een gepersonaliseerd boekje hebben we nog niet !
  Wij loten graag mee en wat Miranda en Linda betreft ? Geweldig !

 • Gepersonaliseerde boeken zijn natuurlijk sowieso speciaal omdat je naam er in staat. Het wordt echt jouw verhaal, De tekeningen zijn eenvoudig, vrolijk en grappig.

 • Wat een leuke boeken! Eenvoudige, vrolijke illustraties en duidelijke, korte zinnen.
  Ook erg gaaf dat je de poppetjes zo kunt personaliseren. Het kan nog best lastig zijn om een verhaal te vinden met een hoofdpersoon die op je (kind) lijkt.
  Het Spook zou ik graag willen hebben.
  Evi is net 4, een echte kleuter, en laat zich de laatste tijd in haar fantasie ook wel eens meenemen door haar creatieve grote zus. Opeens is er een nachtlampje nodig en hoor ik haar in het donker wel eens tegen haar knuffels fluisteren over ‘spoken’.
  Dit lijkt mij perfect, om een vrolijk en speels eigen boek te hebben dat ook nog eens spoken minder eng maakt.

 • Onze Nonie heeft zo’n bijzondere naam dat je (ze) die nooit in een boekje ziet. Hoe bijzonder zou het zijn om juist haar dit gepersonaliseerd boek te geven.

  De tekeningen vindt ik heel duidelijk, lief en ook grappig.

 • Natuurlijk wil ik jullie helpen. Ik volg jullie nu op alle kanalen (op 2 deed ik al).

  Wat een ontzettend leuk boek, zeker omdat het gepersonaliseerd is, zo trek je direct de aandacht van je kind. De plaatjes zijn ook lekker simpel en duidelijk, daar hou ik van. Ik heb op mijnkleuterboek.nl gelijk even gekeken naar de verschillende boeken. Het Dino doeboek spreekt mij het meeste aan. Ook al lijkt me die over het bos ook wel erg leuk, omdat we ook regelmatig naar het bos gaan, Dat is dus lekker herkenbaar. Ik lees dat Jeroen er ook echt van geniet en het lijkt mij ook super leuk voor onze zoon Frank.

 • Wat geweldig dit!
  1 van onze zoons, Quentin, is helemaal verslaafd aan dino’s. Het is hier dino voor en dino na. Dus inmiddels zingt en speelt ons hele gezin (7 kids in totaal!) mee, want hij wordt er zo blij van, dat je vanzelf meedoet! 🙂
  Als een verhaal dan ook nog op hem wordt afgestemd is dat natuurlijk helemaal geweldig!
  De boeken lijken mij heel leuk, door de sprekende blije illustraties.
  Daarbij ben ik fan van boeken voor kinderen, dus het komt hier heel goed van pas en wordt zeker veelvuldig gebruikt.
  Ik ding heel graag mee!
  Dank voor de kans!

 • Wat een leuke boekjes en illustraties. Vrolijk kleurgebruik en super dat het gepersonaliseerd is. Ons zoontje Tobias van 3,5 is ook gek op dino’s. Elk moment verwachten wij een baby broertje en ik zou dit boekje dan ook graag willen winnen om Tobias hiermee te verrassen. Zeker de komende tijd zal het voor hem wennen zijn aan de nieuwe situatie en samen voorlezen uit zo’n mooi boek zal dan echt genieten zijn!

 • Super leuk, ik zou het dino boek wel willen winnen voor mijn 4 jarige. De tekeningen lijken me super leuk en de boeken spreken me ook erg aan.

 • Die illustratie is geweldig! Echt zoals thusileven is, geen phoeha maar gewoon gezelligheid met elkaar. Dat straalt deze illustratie ook uit.ik zou graag zo’n boekje maken voor mijn kleinzoon.

 • Superleuke blije tekening van jullie!
  Graag zou ik zo’n boek winnen voor mijn eigen dinofan Auke van bijna 4.

 • Allereerst wil ik even zeggen dat ik de illustratie van Miranda en Linda heel leuk vind.
  Leuk getekend en ik hoop dat ze een beetje lijken op de originelen.
  Nu: Mijn kleinzoon is helemaal gek op Dino’s.
  Twee jaar geleden nog naar Dino Land in Zwolle geweest, zo’n leuk park. Klein maar fijn!
  Heel graag doe ik mee met deze winactie.
  Ik volg op Bloglovin en waag graag een kansje voor hem.

 • Leuk voor mijn neefje. Lekker lezen met zijn tante.
  Lezen is zo belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen.
  Ziet er superleuk uit dit boek en hoe gaaf dat het aangepast wordt op de lezer.
  Mooie plaat van jullie ook.

 • Leuke tekening van jullie.
  Ik maak graag kans op dit boek voor mijn kleuter die het heerlijk vind om voorgelezen te worden uit verschillende kleuterboeken. Zeker wanneer er leuke kleurrijke en herkenbare plaatjes in staan is het feest. Dit boek zal ook leuk zijn omdat het gepersonaliseerd is

 • leuk die boeken en ik denk dat kinderen het erg leuk vinden als hun naam er in voor komt. Ik doe graag mee voor mijn zoontje.
  De tekening van Miranda en Linda.is mooi en vrolijk!