Thuisleven.com
Review Gadgy popcornmachine.
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Eten en drinken > Keukenapparaten > De Gadgy popcornmachine maakt het feest compleet

De Gadgy popcornmachine maakt het feest compleet

Op de timing is niets aan te merken als ik op National Popcorn Day de Gadgy popcornmachine ontvang. De meiden springen een gat in de lucht. En wat ziet deze ronde popcornmachine er vrolijk uit met die rode kleur. We gaan testen of de popcornmachine niet alleen een lust voor het oog is, maar ook….

Popcorn

Wat is popcorn eigenlijk? Popcorn is gepofte maïs. Er worden speciale soorten maïs veredeld voor het ploffen van corn. Popcorn wordt vaak geserveerd met boter en zout of suiker. Dit maakt dat popcorn calorieën bevat. En omdat mensen graag blijven vernieuwen worden er meer en meer smaakjes aan popcorn toegevoegd. Je kan popcorn kant-en-klaar kopen maar ook zelf thuis bereiden.

De bereiding van popcorn

Popcorn kan je bereiden in een pan met een deksel. Er blijven verbrande resten achter, dus het gebruik van een oude pan is aan te raden. Er zijn ook zakjes te koop die je in de magnetron kunt bereiden. Daar hebben wij geen goede ervaring mee. Jaren geleden vloog zo’n zakje in de magnetron in brand. Sinds die tijd koop ik alleen nog maar kant- en-klare popcorn. Al zijn die vaak wel bereid met erg veel zout of suiker. Het voordeel van de bereiding in een hetelucht popcorn machine is dat je geen olie toe hoeft te voegen.

Gadgy popcornmachine met schaal.

De Gadgy popcornmachine

“Mooi rood is niet lelijk”, luidt het gezegde. Wat een prachtig apparaat is de popcornmachine van Gadgy. Het is een soort heteluchtoven speciaal voor het maken van popcorn. De pan met anti-aanbak laag wordt afgesloten met een doorzichtige deksel, deze is tegelijk de schaal om de popcorn in te serveren. Zo wordt heel handig gebruik gemaakt van alle onderdelen. Wacht wel even met het omdraaien van de pan in de schaal. Er moet nog wat stoom ontsnappen en er kan nog wat maïs ploppen. De zwarte deksel is overigens enkel bedoeld als bodem van de schaal, deze niet gebruiken tijdens het bakken van de popcorn! De popcornmachine heeft één knop voor aan/uit. Drie seconden na de laatste plof dien je de knop om te zetten. Door de handvatten is het apparaat veilig te bedienen. En gesmuld dat we hebben!

Vers gepofte popcorn van de gadgy popcornmachine.
Vers gepofte popcorn van de Gadgy popcornmachine.

Relevante informatie

Gadgy popcornmachine
Max. 130 gram maïs per keer
Popcorn van de eerste bereiding weggooien
220-240 Volt
50/60 Hz
800 Watt

Lees ook:

Eet jij graag popcorn?

#voor het schrijven van deze review heb ik een popcornmachine ontvangen#

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics