Netflix snuf de hond
Thuisleven.com > Entertainment > Film & Series > Familie > Kinderboekverfilmingen op Netflix – nieuw

Kinderboekverfilmingen op Netflix – nieuw

Netflix is dat wat of is dat niet wat? Ik moet eerlijk bekennen. Ik vind het een uitkomst! Lekker tv kijken zonder die eeuwige en soms oervervelende reclames. Je kunt helemaal zelf bepalen wat je wilt kijken en hoe lang. Onze kinderen kijken weinig tv, maar in de kerstvakantie en op een regenachtige dag is een extra tv momentje zoals een filmpje niet verkeerd. Er staan genoeg leuke series en films op Netflix. Wist je dat er sinds kort ook hele leuke boekverfilmingen klaar staan? Superleuk! Ik deel deze tips vandaag met jullie. Bij elke tip staat ook de trailer zodat je zelf kunt beslissen of het je wat lijkt.

Abeltje – 103 minuten

Ken je dit boek van Annie MG Schmidt? Dit boek is nu verfilmd en gaat over een 11 jarige jongen die Abeltje heet. Hij moet als liftjongen aan het werk in een groot warenhuis. Daar krijgt hij van zijn baas te horen dat hij absoluut niet op de groene knop mag drukken. Maar dat gebeurt toch. De lift waarin Abeltje zit vliegt het warenhuis uit. En dat is het begin van een groot avontuur.

Pluk van de Petteflet – 91 minuten

Wie kent Pluk niet? Het jongetje met de rode kraanwagen bedacht door Annie MG Schmidt. Ook dit boek is verfilmd. Pluk ontdekt dat de gemeente plannen heeft om het park met zijn dierenvriendjes weg te halen. Zodra Pluk dat hoort gaat hij direct naar zijn vriendjes om ze te helpen. En Pluk komt in actie! Wij hebben deze al gezien voor hij op Netflix kwam. Een aanrader!

Brammetje Baas – 83 minuten

De 6-jarige Brammetje staat op het punt om naar groep 3 te gaan. Daar heeft hij veel zin in. Maar helaas is groep 3 toch wat anders dan hij dacht. Hij moet veel werken en vooral veel stilzitten. En laat dat laatste nou iets zijn waar Brammetje niet zo goed in is. Daarbij gebeurt er ook veel in zijn hoofd, hij denkt over heel veel dingen na. Helaas is de meester wat ouderwets en kan hij Brammetje niet goed begrijpen. Brammetje en zijn ouders stuiten op veel onbegrip van de meester.

Meester Kikker – 86 minuten

Eerder konden jullie een recensie lezen over het boek ‘Meester Kikker’ van Paul van Loon. Daarin tipte we ook over de film en inmiddels heb ik ontdekt dat deze ook op Netflix staat.

Mees Kees op Kamp – 78 minuten

Kees is een jonge, excentrieke en leuke invalleerkracht. Natuurlijk zijn de kinderen dol op hem. Maar hun nerveuze directrice is echter niet zo enthousiast. Wanneer ze met de klas op kamp gaan krijgt de directrice op de eerste dag het in haar rug. Hierdoor staat Mees Kees er min of meer alleen voor. En of de meester en de kinderen dat nou zo erg vinden…

Vroeger als kind heb ik de boeken van Snuf de hond met heel veel plezier gelezen. Er zijn nu ook twee films van Snuf te vinden op Netflix. Onze kinderen zijn hier nog te jong voor. Maar ik ben er wel erg benieuwd naar. Mocht je wat oudere kinderen hebben dan zijn dit ook twee leuke tips:

Snuf de hond en het spookslot – 85 minuten

Als Tom en Miriam samen met hun hond Snuf vakantie vieren in het huis van familie, krijgen ze te maken met criminelen en een plaatselijk spookverhaal.

Snuf de hond en de IJsvogel – 85 minuten

Snuf de hond en zijn familie gaan op een zeilvakantie, maar door een vergissing worden ze aangezien voor inbrekers en komen ze in de gevangenis terecht.

Nog meer boekverfilmingen

Heb jij ook de boeken van Roald Dahl gelezen? Of wellicht ben je ze nu aan je kind of klein of oppaskind aan het voorlezen. Ben jij ook fan van zijn kinderboeken? Dan heb ik een leuk nieuwtje! Netflix gaat namelijk een aantal boeken van Roald Dahl verfilmen. Zo kun je over een poosje nieuwe versies tegenkomen van Matilda, Sjaakie en de chocoladefabriek, De GVR en De Griezels. De verhalen zullen verfilmd worden als series en als films. Netflix gaat dit jaar nog starten met het eerste project. Wordt vervolgd dus!

Welke film ga jij als eerste met je kind(eren) kijken?

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics