Thuisleven.com > Lifestyle & Interieur > Gaan we dan toch weer voor gordijnen?

Gaan we dan toch weer voor gordijnen?

’s Avonds als de kinderen op bed liggen, kom ik toch nog niet echt tot rust. Op de stoep en straat aan de voorzijde van ons huis is er volop beweging. Van honden bezitters tot voorbij rennende jeugd, mijn ogen trekken steeds naar de straat. Helemaal in de schemertijd dan eisen silhouetten mijn aandacht op. Daar moet iets op gevonden worden.

Privacy

We wonen nu al ruim een jaar in de middenwoning en nog steeds zwaaien er mensen naar binnen. Ze denken daar de oud-bewoners te treffen. Zelf hebben we inmiddels ook al een grote groep kinderen uit de buurt aangetrokken die regelmatig voor de deur staan om onze kinderen te halen om buiten te spelen. Ook is het een komen en gaan van folderbezorgers, collectanten en andere deurbellers. Het lijkt hier wel drukker dan in het centrum, waar we voorheen woonden.

De situatie

Het rolgordijn dat de oud-bewoners hebben laten hangen, is inmiddels verwijderd. De schilder kon mooi het houtwerk binnen schilderen en overal goed bij. Aan beide zijdes van het voorraam hangt een strookje stof met ringen aan de kamerbrede houten gordijnroede. Een kant- en- klaar gordijntje dat het witte kozijn en de witte muur breekt. Onder de vensterbak zit een radiator, net als aan de achterzijde van ons huis. De vensterbank staat vol met (forse) kamerplanten. Allemaal zaken om rekening mee te houden.

Raamdecoratie

Lamellen, luxaflex en een rolgordijn vallen eigenlijk al af door de planten. Het past er niet achter door. In ons appartement hadden we kamerhoge gordijnen en dat vinden we heel mooi. Maar nu zit daar één van de radiatoren. Zouden we de gordijnen tot op de vensterbak kunnen laten hangen? Of is daar de woonkamer te breed voor met een lap stof tot halverwege de muur. We hoeven niet de hele avond met de gordijnen dicht te zitten. En lange gordijnen schelen ook tegen de koude van de muur op het Noord-Oosten. We denken het zeker te weten.

Kamerhoge gordijnen

Aangekomen bij Voordeelgordijnen is onze keuze zoals gewoonlijk snel gemaakt. We gaan voor een zware stof, die niet helemaal verduisterend is. De maten hebben we meegenomen en we wachten de bezorging rustig af. Om de gordijnen gedurende de dag wat te kunnen draperen bestellen we een ‘banaan’ mee, in een bijpassende kleur. De haakjes zitten nog in de muur geschroefd, dus dat scheelt weer. En wat vinden jullie ervan? Wij zijn er erg blij mee. Verrassend genoeg ook overdag als de televisie aan staat met het laagstaande zonnetje. En de vissen in het aquarium genieten van de schaduw, tenminste als ik er aan denk het gordijn iets dicht te schuiven.

Kijken mensen wel eens bij je naar binnen?

 

Linda Meester

Eigenaar/ vennoot van Thuisleven.com & TuinenBuitenleven.com. Moeder van 3 dochters en echtgenoot van een zelfstandig ondernemer.

1 reactie