Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > Ramen > Gaan we dan toch weer voor gordijnen?

Gaan we dan toch weer voor gordijnen?

’s Avonds als de kinderen op bed liggen, kom ik toch nog niet echt tot rust. Op de stoep en straat aan de voorzijde van ons huis is er volop beweging. Van honden bezitters tot voorbij rennende jeugd en elektrische auto’s op zoek naar een vrije oplaadpaal. Mijn ogen trekken steeds naar de straat. Helemaal in de schemertijd dan eisen silhouetten mijn aandacht op. Daar moet iets op gevonden worden.

De situatie vooraf

Het rolgordijn van de vorige bewoners, is inmiddels verwijderd. De schilder kon er terwijl hij het houtwerk binnen schilderde overal goed bij. Aan beide zijdes van het voorraam hangt een doorzichtig gordijn met ringen aan de kamerbrede houten gordijnroede. Een kant- en- klaar gordijntje dat de overgang van het kozijn naar de muur wat breekt. Onder de vensterbank zit een radiator, net als aan de achterzijde van ons huis. De vensterbank staat vol met (forse) kamerplanten. Allemaal zaken om rekening mee te houden bij het vernieuwen van de raamdecoratie.

Raamdecoratie

Lamellen, luxaflex en een rolgordijn vallen eigenlijk al af door de planten. Het zou de planten beschadigen door dagelijks gebruik. Voorheen hadden we kamerhoge gordijnen en dat vinden we eigenlijk heel erg mooi. Maar nu zit daar één van de radiatoren. Zouden we de gordijnen tot op de vensterbank kunnen laten hangen zodat de verwarming vrij spel houdt? We hoeven ook niet de hele avond met de gordijnen dicht te zitten. En lange gordijnen geven ook een behaaglijk gevoel in de winterse periode. We denken het zeker te weten.

Kamerhoge gordijnen

Door wat voorwerk verricht bij Voordeelgordijnen is onze keuze zoals gewoonlijk snel gemaakt. We gaan voor een zware stof, die niet helemaal verduisterend is. De maten hebben we meegenomen dus we kunnen spijkers met koppen slaan. We wachten vervolgens de bezorging rustig af.
Om de gordijnen gedurende de dag wat te kunnen draperen bestellen we een ‘banaan’ mee, in een bijpassende kleur. De ophanghaakjes zitten nog in de muur geschroefd.
Wij zijn erg blij met het resultaat. Overdag als de televisie aan staat dan hebben we geen hinder van het laagstaande zonnetje. En de vissen in het aquarium genieten van de schaduw, tenminste als ik het gordijn iets dicht schuif.

Lees ook:

Doe jij ’s avonds alles dicht?

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

  • Wij zijn pas verhuisd en in de woonkamer hebben we gordijnen. Overgenomen van de oude bewoners. Maar zit nog te denken of we ook iets van rolgordijnen zullen doen. De duo rolgordijnen vind ik erg mooi. Vooral als het straks langer licht blijft ’s avonds. Dan heb je toch ook niet zo’n inkijk ’s avonds en dan hoef je ook niet meteen alles dicht te gooien

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics