Thuisleven.com > Boeken & Films (baby's, kinderen en tieners) > Isabella Maan 6- Isabella en het spookkasteel

Isabella Maan 6- Isabella en het spookkasteel

Veel meisjesboeken hebben een hoog “meisjes” gehalte. Hierbij denk ik dan aan prinsessen, roze, glitters enzovoorts. Ook het boek van Isabella Maan heeft hier wel iets van weg. Wat mij echter aanspreekt is dat Isabella een half vampier, half fee is en daardoor toch iets anders is dan de meeste meidenboeken die bij ons in de kast staan. Hopelijk is het verhaal van Isabella en het spookkasteel net zo leuk als de kaft…

Isabella en het spookkasteel

Isabella is een vampierfee. Dat komt omdat haar vader een vampier is en haar moeder een fee. Dat klinkt misschien wat eng maar dat is niet zo. Net zoals het oude kasteel waar ze met haar klas een bezoek aan brengt. Haar klasgenootjes zijn namelijk bang voor een spook. Isabella hen overtuigen dat niet alles wat eng lijkt, ook daadwerkelijk eng is. Gaat dat haar lukken?

Wat vinden wij ervan

Het verhaal is makkelijk te lezen en heeft ook wat grotere letters zodat ook kinderen vanaf eind groep 3 – begin groep 4 het (met wat ondersteuning) kunnen lezen. Het is grappig, spannend en erg leuk weet mijn 9 jarige dochter mij te vertellen, nadat ze het boek hardop voorgelezen heeft. Zodra ik vraag of andere kinderen het boek ook moeten lezen gilt ze meteen “JAAA”! Lijkt mij overduidelijk.

Informatie

Isabella en het spookkasteel
Auteur: Harriet Muncaster
ISBN: 9789403205182
Leeftijd: vanaf 7 jaar
Uitgeverij: Ballon Media

* voor dit artikel hebben we een recensie-exemplaar ontvangen*

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg commentaar toe

Geverifieerd door ExactMetrics