Thuisleven.com
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Wie zit er in het ei?

Wie zit er in het ei?

Pasen is een christelijk feest. Echter zodra ik aan Pasen denk dan huppelt er al gauw een paashaas in mijn gedachten voorbij. En niet veel later denk ik aan de kinderen die paaseieren rapen in de tuin. Maar wist jij dat er naast de heerlijke chocolade-eieren en een gekookt eitje die voorzien is van een vrolijke kleur nog heel wat meer eieren in de wereld te vinden zijn?

Het boek “Wie zit er in het ei?” is een leuke aanvulling als leesvoer rondom Pasen (misschien zelfs leuk om te laten zoeken door de kinderen). Tevens is het boek goed in de komende periode nu de geboortes van dieren weer op gang gaat komen…

Wie zit er in het ei?

Er bestaan veel soorten eieren. Zo heb je grote eieren en kleine eieren, maar ook ronde eieren en peervormige eieren. En terwijl een deel van de eieren te vinden zijn in een nestje in de boom, zijn andere eieren juist te vinden ergens tussen het gras, in de modder, aan het strand en op andere plekken. Er zijn dus behoorlijke verschillen in vorm en (verstop)plek. Maar wist je dat er ook verschillen zijn in grootte en kleur?

Weet jij welk dieren er groeit in de verschillende eieren? Ontdek het in dit prachtige, informatieve boek.

Conclusie

Zeker rondom Pasen en in de (aankomende) lente ben ik altijd bijzonder blij om het leven buiten weer op gang te zien komen. Mensen die weer erop uittrekken, bloemen die in de bloei staan en dieren die jonkies krijgen.
In het boek “Wie zit er in het ei?” leren en zien we verschillende dieren voorbij komen die allemaal eieren leggen. Erg leerzaam en leuk om de kleine en soms ook grote verschillen te zien tussen eieren. Om het allemaal nog wat interessanter te maken staan er op verschillende pagina’s ook nog extra informatie. Zo lees ik bijvoorbeeld dat er maar twee soorten zoogdieren zijn die eieren leggen; het vogelbekdier en een mierenegel.

En zoals we gewend zijn van boeken die van De Vier Windstreken vandaan komen is ook dit boek voorzien van prachtige illustraties.

Informatie

Wie zit er in het ei?
Auteur: Alexandra Milton
Illustraties: Alexandra Milton
ISBN: 9789051167757
Uitgeverij: De Vier Windstreken
Leeftijd: vanaf 3 jaar

* Voor deze recensie hebben we een recensie-exemplaar ontvangen *

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

  • Wat een lief boekje.
    Mijn kleinkinderen zijn eerste Paasdag ook druk geweest met eieren zoeken in hun tuin Jammer genoeg was ik er deze keer niet bij omdat we in thuisisolatie zitten .Ik denk dat zij dit grappige boekje ook leuk zouden vinden en lezen dat er niet alleen kuikentjes uit een ei komen.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics