Ik ben een echte rommelkont. Ik kan alles gebruiken en stapel desnoods op. Voorheen waren wij omgeven door dressoirs om mijn verzameling(en) in op te bergen. Ik heb al veel spullen de deur uitgedaan en ga op zoek naar een mooie opberger voor in onze botanische huiskamer. Ik vergaap mij tussen de industriële kasten.

Industriële kasten

Het grove van het industriële en het handige van een opberger is verenigd in de collectie industriële kasten. Kenmerkend is het gebruik van hout en staal. De industriële kasten hebben een robuuste uitstraling. Dat vind ik erg mooi passen bij de rustgevende uitstraling van onze binnen planten weelde in onze huiskamer.
Eén ding scheelt, ik hoef niet naar boekenkasten te kijken. Ik heb reeds al mijn leesboeken de deur uitgedaan. Deels naar bekenden en het restant heb ik gebruikt om de minibieb in de omgeving te vullen.

Gaan we voor breed of hoog?

De keuze voor een industriële kast ligt meer in: gaan we voor breed en laag of smal en hoog? Een brede, lage kast kunnen we zeker kwijt in onze huiskamer. Wanneer deze gesloten deurtjes of laden heeft, dan kan ik er genoeg spulletjes in kwijt. Uit het zicht dan. Alleen waar laten we dan de ons zo geliefde botanische decoraties? Dan zouden we de lege ruimte boven de brede kast creatief moeten opvullen met hangers of wellicht een paar planken.

Een donker vlak tegen een witte muur

Een hoge, smalle kast daarentegen is zo’n blikvanger in de huiskamer. Zeker in een donkere kleur wordt het zo’n groot donker vlak op de muur. Misschien is dit vlak te breken door hangplanten over de kast te draperen? Of door posters of een wandkleed op de muur die dan de aandacht naar zich toe trekt. Ik ben er eigenlijk nog niet uit. Ik ga de planten water geven en neus nog even verder tussen de industriële kasten.
Wil je de rest van je huis ook een industriële look geven? Merel geeft in dit artikel handige tips over een industrieel interieur.

Lees ook:

Heb jij een uitgesproken smaak?

Geverifieerd door ExactMetrics