Selecteer een pagina
We hebben één breed bankstel voor onze drie dochters. Daar kijken ze gemoedelijk naast elkaar gezeten televisie tot aan kinderbedtijd. Even afschakelen van de waan van de dag. Voor mijzelf ben ik ook op zoek naar een eigen plekje.

De fauteuil van mijn opa

Mijn opa had zijn eigen hoge stoel, die was heilig en iedereen liet het wel uit zijn hoofd om daarin te gaan zitten. Die fauteuil had het mooiste plekje in de huiskamer en uit het raam kon mijn opa alles overzien. Nu kom ik uit een zeer grote familie en heb maar liefst 24 nichtjes en neefjes. Best uitzonderlijk dat iedereen de eigen plek van opa respecteerde, terwijl er altijd een gebrek aan zitplaatsen was. Ik weet zeker dat als opa nog had geleefd dat onze jongste dochter op zijn zetel was gaan zitten en dan rondjes draaien. Zo’n boefje is het wel en erger nog, zij was er nog mee weggekomen ook!

Een fauteuil in de woonkamer

Ik heb nu ook een eigen plekje in onze woonkamer. Er is tegenwoordig veel keuze in fauteuils. Ik heb een lederen relaxfauteuil met brede armleuningen gekozen. Het is helemaal dat deze verstelbaar is. onze avonden worden steeds korter: “Wakker worden, je moet naar bed toe!” Ik hoefde er geen poef of een voetenkrukje bij, dat vind ik de rest van de dag zo’n sta-in-de-weg. Nee, alleen de fauteuil volstaat perfect. En als ik mijn fauteuil optrek in de relax stand, dan komen mijn benen vanzelf omhoog.

En een fauteuil voor in de slaapkamer

En dan wil ik nog een zetel in onze slaapkamer. Dat is zo’n lekkere lichte en rustige kamer, daar wil ik dan graag een boekje lezen. Dus geen fauteuil om mijn kleding voor de volgende dag over te hangen. Deze lage stoel zou een sprekende kleur moeten hebben, zodat onze slaapkamer qua styling meer één geheel zou vormen. Dat het botanische raamkozijn met blauwe plissés beter bij ons bruine bed en de grijze zachte vloerbedekking zal passen. Ik vind een online vintage groene fauteuil die ervoor in aanmerking lijkt te komen. “En nu als de wiedeweerga uit mijn fauteuil”, hoor ik mezelf al zeggen.

Lees ook:

Heb jij ook een eigen plekje?

Geverifieerd door ExactMetrics