Selecteer een pagina

Wenst u vooral veel flexibiliteit van uw verlichting? Dan is railverlichting hier de oplossing voor. Railverlichting bestaat uit rails, railspots en eventuele accessoires. U brengt naar eigen inzicht de rails aan op het plafond en u kunt hier onbeperkt railspots aan hangen, zonder dat de spots afzonderlijk op een stopcontact aangesloten moeten worden. Met richtbare railspots creëert u een bij het interieur passende uitstraling. Railspots zijn dan ook toe te passen in diverse omgevingen.

1 fase railspots

Bij aanschaf van railverlichting moet u letten of u een 1 fase of 3 fase railspot aanschaft. 1 fase railspots worden aangesloten op één circuit. Dit houdt in dat u de verlichting kunt bedienen met één enkele schakelaar. Of u zet hiermee de verlichting aan of uit. Dit is anders met een 3 fase railverlichting. Hiermee bent u in staat om tot drie circuits te creëren, die ieder op zichzelf te bedienen zijn. Hierdoor kunt u een gedeelte van de railverlichting uitschakelen, terwijl u het andere deel laat branden. Een 1 fase railspot is vooral aan te raden als u in een bepaalde ruimte maar één schakelaar ter beschikking heeft.

Waar is railverlichting toe te passen?

Er komen diverse ruimtes in aanmerking die uitermate geschikt zijn voor railverlichting. Als woonkamerverlichting zijn railspots erg functioneel. Vooral als u regelmatig de indeling van uw interieur wijzigt, dan past u hier gemakkelijk uw verlichting op aan. Verder zijn railspots de ideale verlichting voor het verlichten van winkels en etalages. Juist in deze ruimtes zal regelmatig een interieurwijziging plaatsvinden. Waar u ook railverlichting plaatst, let u hierbij ook op het wattage van uw railverlichting. Het wattage geeft de hoeveelheid energie en dus ook het hoeveelheid licht weer. Het is voor te stellen dat u voor winkelverlichting behoefte heeft aan een hoger wattage, vanaf 20 watt. Gebruikt u railverlichting ook als etalageverlichting, dan is een nog hoger wattage vanaf 30 watt aan te raden. Voor thuisgebruik daarentegen is een hoog wattage niet nodig. Hier heeft u meer behoefte aan sfeerverlichting, waarvoor een lager wattage voldoende is.

1 fase railspots als LED verlichting

Het is aan te raden om LED railspots te gebruiken. LED spots zijn vele malen duurzamer dan halogeenspots. De energie wordt efficiënter gebruikt, de lampen zullen niet warm worden en Led verlichting heeft een enorm lange levensduur. Hierdoor zult u maar zelden een lamp hoeven te verwisselen. LED verlichting zal op jaarbasis zeker voor een behoorlijke energiebesparing zorgen. Met LED railverlichting zijn het aantal lumen doorslaggevend voor de lichtsterkte. Hoe hoger het aantal lumen van een LED lamp, des te hoger ook de lichtsterkte van uw 1 fase railspots.

Lees ook over Gordijnen om te besparen op stookkosten

Ben jij al bekend met railverlichting?

Geverifieerd door ExactMetrics