Thuisleven.com
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > Slaapkamer > Wij zijn nog lang niet uitgeslapen!

Wij zijn nog lang niet uitgeslapen!

We zijn erg tevreden over onze boxspring. De verkoper zei toen in zijn verkooppraatje al dat we nooit meer een matras hoefden te draaien. Toch vinden we na een jaar of tien dat we wel aan nieuwe toppers toe zijn. En als we dan toch zo lekker bezig zijn, dan kijken we gelijk voor een ander dekbedovertrek.

Nieuw topdekmatras

In die tien jaren is er toch wel wat veranderd op beddengebied. De termen als koudschuim en gel-traagschuim klinken als muziek in de oren. Jeetje, ik wil gewoon een nieuwe topper. Het beste is toch een lig test, dus daar lig ik dan overdag en met mijn kleding aan in bed. Het grote verschil zit hem in de temperatuur en vorm van het matras. Het één neemt je lichaamswarmte op en het ander gaat weer terug in zijn oude vorm. na een kort en bondig overleg is onze keuze bepaald. En wat fijn, onze nieuwe topdekmatrassen zijn daags later al op te halen in de winkel.

Het beddengoed

Thuisgekomen neem ik ons beddengoed eens onder de loep. Na al die jaren zijn vooral de moltons wel aan vervanging toe. Een molton vind ik toch wel belangrijk ter bescherming van ons nieuwe matras, want ze nemen toch iedere nacht aardig wat vocht op. Omdat onze toppers iets dikker zijn dan de originele, kunnen we ook nieuwe matrashoezen gebruiken. Ik kies een lichtgrijze kleur, een hele donkergrijze en de tijdloze witte matrashoes natuurlijk. Het is allemaal in de standaardmaat van 90×200 cm. verkrijgbaar. En omdat ik toch zo lekker bezig ben met vernieuwen, neem ik ook een kijkje tussen de lits-jumeaux overtrekken.

Het dekbedovertrek

Ik ga op zoek naar een gekleurd dekbedovertrek 240×220 dat bij onze botanische slaapkamer hoort. Het moet passen bij het bruine van de bed ombouw en het grijze van de vloerbedekking. Dit om ondanks de drukke print de eenheid en dus de rust in de kamer te behouden. Gaan we voor het koele, zwoele satijn of het winterharde flanel? Het wordt een mooie glanzende katoen-satijnen dekbedovertrek. Gut, wat zullen we lekker slapen.

Lees ook:

Ben jij ook zo toe aan een nieuwe dekbedovertrek?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

12 reacties

 • Ik vind het altijd zo lastig om overdag met kleding aan, vaak na een lange dag rondslenteren in winkels, een bed te moeten proberen. Want als je moe bent ligt het allemaal lekker!

 • Omdat ik niet de ruimte heb om het na het wassen uit te hangen liggen mijn overtrekken elke week in de droger, nadeel is dat het dan wel sneller slijt dus ik heb regelmatig nieuwe.

 • Pas nog een botanische dekbedovertrek voor de tropical kamer van mijn dochtertje gekocht. Was toen 1+1 gratis bij Hema, omgerekend 6 euro voor betaald, geen geld.

 • Het is alweer een tijdje geleden een nieuw dekbedovertrek. Ik heb meerdere sets, maar ik hou van afwisseling. Straks in het voorjaar is een nieuwe wel leuk. Het maakt je slaapkamer helemaal af.

 • Wat een fantastische dekbedovertrek.
  Zo haal je de natuur naar binnen.
  Ik krijg als ik dit zie alweer zin aan de Lente.

 • Wat een mooie set! Ik hou van wat afwisseling en heb dan ook zo’n 5 verschillende sets in de kast liggen die allemaal aan de beurt komen. De lichtere kleuren in de lente/zomer en de wat donkere kleuren in de winter.

 • Toevallig vandaag nieuw beddengoed besteld, ik als lichte vintage liefhebber voor de kleur mosterdgeel gegaan. Ergens is beddengoed altijd heel bepalend in de slaapkamer wat betreft sfeer&look.

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics