Thuisleven.com
Fantasia XV
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Fantasia XV- Het Leger der Onzichtbaren

Fantasia XV- Het Leger der Onzichtbaren

Geronimo Stilton heeft een grote fan schare. De Fantasia boeken zijn geschikt voor de iets oudere schoolkinderen. Al lees ik ook wel eens voorbeelden van jongere fans. Het 15e deel van de Fantasia- reeks heeft in ieder geval 3D- beelden en 4 geuren lees ik op de sticker op de kaft. Ik ga even lekker zitten van Fantasia XV.

Geronimo Stilton- Fantasia

De Fantasia boeken van Geronimo Stilton blijven zich verfraaien. Het is iedere keer weer een verrassing wat er nu weer nieuw en anders is dan het vorige deel. Voor mij ligt het vijftiende deel van de Fantasia- reeks. Het blijft een feestje om in een nagelnieuw deel te beginnen.

Fantasia XV

Fantasia XV

Lang geleden bestond er een enorm imperium waartoe ook het rijk Fantasia behoorde: het Fantasia Imperium. Maar een kwade tovenaar stortte het hele gebied in het verderf en maakte er een sombere en grauwe toestand van. Alleen het rijk Fantasia wist de dans te ontspringen. Nu heeft iemand een kostbaar voorwerp uit het rijk gestolen waardoor het op zijn aller kwetsbaarst is, en rukt er een onzichtbaar leger op om het rijk alsnog te verpulveren. Het enige dat hen kan redden is de Imperium Kroon, die verborgen ligt op een ver en ontoegankelijk eiland. Geronimo moet deze gaan zoeken. Gaat het hem ook deze keer weer lukken?

Mijn ervaring

Wanneer ik de prachtige kaft opensla zie ik een 3d-bril en een sleutelkaart met De Imperium Sleutel. Deze schijn ik nodig te hebben om een boodschap van de nieuwe keizerin Alina te ontcijferen. Wat een goed begin van een spannend avontuur van 317 bladzijden!
De spelletjes en raadsels gedurende het avontuur zijn vermakelijk en zorgen voor verdieping van het verhaal. Juist door de zijstappen kan ik de rode draad beter volgen. Het scheelt dat het uitvoerig wordt beschreven en er per hoofdstuk kleine stapjes gemaakt worden. De talrijke illustraties geven het raamwerk een invulling en dus ondersteuning. Kortom, ook ik ben fan van Fantasia!

Boekinformatie

Fantasia XV- Het Leger der Onzichtbaren
Geronimo Stilton
Flavio Ferron (iilustrator)
Baeckens Books/ De Wakkere Muis
ISBN: 978-90-592-4854-0

Lees ook:

*voor het schrijven van deze recensie hebben we een exemplaar ontvangen*

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

8 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics