Thuisleven.com
‘Dat wordt smullen!’ met recepten van Geronimo Stilton
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > ‘Dat wordt smullen!’ met recepten van Geronimo Stilton

‘Dat wordt smullen!’ met recepten van Geronimo Stilton

Wat ligt daar nu op de deurmat? Is het een leesboek? Zou het een doeboek zijn? Is het een educatief boek? Of is het een kinderkookboek? Jazeker, het is ‘Dat wordt smullen’ van Geronimo Stilton.

‘Dat wordt smullen’ van Geronimo Stilton

De kinderboeken van de familie Stilton zijn geen vreemde op Thuisleven. Maar dit is toch wel andere koek. Toch blijft de identiteit van Geronimo Stilton overeind is deze verzameling recepten. Dat wordt smullen! met deze ringband. Samen met zijn Kookknagers bereid Geronimo de lekkerste recepten.

“Geronimo heeft zich vastgebeten in een wel heel bijzondere opdracht van niemand minder dan de burgemeester van Rokford. Hij moet een kookboek schrijven waarin hij al zijn favoriete recepten verzamelt. Op de hulp van Klem – zeker met het voorproeven van al het lekkers – kon hij al rekenen, maar ook Thea, professor Volt, Patty Spring en Benjamin hebben hem een pootje geholpen. Dit receptenboek bevat daarom niet alleen recepten, maar zit boordevol tips over gezond eten, veilig koken, de oorsprong van bepaalde voedselwaren en ga zo maar door. Dat worden dus gerechten waar je je poten, eh vingers, bij aflikt!”

Wat vinden wij van ‘Dat wordt smullen!’?

‘Dat wordt smullen!’ met recepten van Geronimo StiltonDe ringband boordevol recepten wordt ingeleid door een verhaal a la Geronimo Stilton. De toon is gezet. Vervolgens is er ruimte voor meer informatie over Voeding en Gezondheid, het eten van fruit en groente van het seizoen en hygiëne. Dit geeft het kookboek een welkome extra lading. Helemaal nu de jongste in groep 3 net het thema Eten & Drinken heeft afgesloten.
Vooral de Desserts zijn hier in huis favoriet, dat zal geen verrassing zijn. Onze middelste dochter bladert wat af in het boek met plaatjes. Zo op papier lijkt ze alles wel te lusten. De bereidingstijd en het boodschappenlijstje bieden veel duidelijkheid. De recepten bieden ons aanleiding om eens iets anders te serveren binnen de hoofdstukken:

  • Pasta’s & Pizza’s
  • Groente & Peulvruchten
  • Vlees, Vis & Eieren
  • Kaas
  • Desserts

Wat zijn er toch eigenlijk veel recepten met kaas. En wat helemaal fijn is dat we in de bereiding worden ondersteund door onze drie Kookknagers!

Informatie over ‘Dat wordt smullen!’

Titel: Dat wordt smullen!
Uitgeverij de Wakkere Muis
30 november 2018
Geschikt voor 7 -9 jaar
96 pagina’s
ISBN 978-90-859-2503-3

Lees ook:

Gebruik jij wel eens een kinderkookboek?

*voor het schrijven van dit artikel hebben we een review exemplaar ontvangen*

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics