Thuisleven.com
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > Woonaccessoires > Een figuurkaars voor een prachtig interieur

Een figuurkaars voor een prachtig interieur

Zodra je bij iemand binnen stapt kun je al snel ontdekken wat voor type mens er woont. Als je bij mij binnen komt zul je al snel opmerken dat ik chaotisch ben en houd van warmte, snoepen en design spullen. Hoe je dat terug kunt zien is best makkelijk. Ons interieur bestaat uit witte meubels en witte muren waarbij we notenhout en olijfgroen veel naar voren laten komen tevens vind je er op zo’n beetje alle plekken wel een lamp of kaars. Overal in huis zwerven wel wat dingetjes rond die makkelijk opgeruimd zouden kunnen worden. Vaak gebeurt dit echt niet omdat “ik ze nog nodig heb”. In de woonkamer staan één hele grote snoeppot, één designschaal van Georg Jensen waar snoepjes op liggen en staan er drie karaffen op tafel met nootjes of iets dergelijke waar van gesnoept kan worden.

Elk interieur is anders

Wat ik persoonlijk mooi vind aan een huis is het interieur. Immers is iedereen anders en heeft ook iedereen een andere smaak. Zo kom ik bij vrienden en familie over de vloer met een heel karakteristiek interieur dat heel goed past bij bijvoorbeeld een boerderij. Maar ik kom ook bij mensen over de vloer die van strak en modern houden. Juist dat contrast maakt het zo leuk om met mensen om te gaan. En ik geef toe dat niet elk type interieur bij mij past, laat staan de leefstijl van sommigen…

Toch is er één ding waar ik altijd een heel prettig gevoel bij krijg en dat zijn kaarsen. Het twinkelende licht van vuur, de geur die erbij vrij komt en de warmte die het uitstraalt zorgen er helemaal voor dat ik mij bij iemand thuis kan voelen.

Waar komt de kaars vandaan

Om de grootte van de kaars goed te kunnen zien heb ik er een fles wijn naast gezet.

Ofschoon we de kaars tegenwoordig kennen als een sfeermaker in het huis, is dit ooit anders geweest. De kaars die wij nu kennen komt uit de tijd van de Etrusken. De Etrusken leefden in de 6de en de 7de eeuw voor Christus. Hun leefstijl stond bekend om de meest ontwikkelde en dominante cultuur in Midden-Italië. Toentertijd was er een onderscheid tussen ‘sebacei’ (vetkaarsen) en ‘cerei’ (waskaarsen). In de middeleeuwen tot de 18e eeuw stond de kaars op zijn hoogtepunt. Het zal dan ook niemand verbazen dat een kaarsenmaker een gerespecteerd beroep was, ondanks de dure kosten voor één kaars!  Tegenwoordig zijn er echter heel veel verschillende soorten kaarsen met de meest uiteenlopende prijzen.

Figuurkaars

Wil je een simpel en goedkoop kaarsje dan staat er in de supermarkt een mooie selectie klaar. Wil je echter iets unieks hebben dan kun je beter je ogen richten op een zaak die hierin gespecialiseerd is zoals KaarsenFakkels.nl. Ze verkopen uitsluitend kaarsen en een aantal andere zaken wat met kaarsen te maken hebben. Waar ik zelf heel erg van gecharmeerd ben is de Eiffeltoren figuurkaars.

De Eiffeltoren figuurkaars is een prachtig gedetailleerde interieur kaars die te verkrijgen is in verschillende kleuren en daarbij ook een uiterst mooi geschenk is.

Stel ik zou bij jouw binnen komen, wat zou ik dan voor type mens aantreffen (uitleg erbij is wel leuk)?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

4 reacties

 • Ik hou van een gezellige, maar toch ook wel.opgeruimde woonkamer. Wij hebben alles erg licht. Met veel speelruimte voor de kids.

  Prachtige kaars !!

 • Ik ben een Frankrijk liefhebber. Heb mijn huis een beetje in de sfeer van Zuid Frankrijk. Heb in de tuin Olijfbomen en twee hele grote palmbomen.
  Ga daar altijd op vakantie naar toe.
  Wat een fantastische kaars in de vorm van de Eiffeltoren, prachtig!
  Even kijken bij KaarsenFakkels.nl
  Bedankt voor de tip.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics