Thuisleven.com
Echte duiven vangen boeven
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Echte duiven vangen boeven

Echte duiven vangen boeven

Wij zitten in het lezerspanel van uitgeverij Billy Bones en kregen de vraag of onze oudste zoon het boek ‘Echte duiven vangen boeven’ wilde lezen. Nou de titel sprak hem aan dus antwoord hij terug dat hij dat graag wil doen. Al snel komt het boek binnen en zijn wij aangenaam verrast. Wat ziet het boek er leuk en eigentijds uit! Onze zoon heeft gelijk zin om te gaan lezen en het is een feestje om te lezen!

Het verhaal

Echte duiven vangen boevenHet boek Echte duiven vangen boeven gaat over vier echte duiven die bijzondere namen en krachten hebben. Je hebt Curly, die is supersterk. Dan is er Pozzie die vindt altijd de weg! Tuimelaar, is norm lenig en als laatst Rots een kei in vermommen. Nadat de duiven in het boek voorgesteld zijn zie je dat het boek uit drie delen bestaat.

Deel 1: Het grote kruimelraadsel

Rots woont op de boerderij en krijgt bezoek van een andere duif genaamd Grootkropper, die is opzoek naar een speciaal team om een zaak op te lossen. Rots twijfelt maar goed hij gaat mee. Als ze aankomen in het park waar Grootkropper woont valt Rots iets op, er zijn helemaal geen broodkruimels in het park, niet één, dat is een raadsel hoe dat kan. Dan komt de rest van het team, de eerste start gaat moeizaam maar al snel komen ze erachter dat er een reuzekraai is die het park voor zichzelf wil, en die reuzekraai luistert naar een kat, maar is dat wel een echte kat? Maar dankzij de superkrachten van Curly wordt de reuzenkraai verslagen en de kat….?

Deel 2: De vleermuisvanger

De echte duiven hebben een vergadering op een hele spannende plek, in een vuilnisbak, daar wordt hun nieuwe zaak besproken. Grootkopper zegt dat de vleermuizen gevaar lopen en dat is niet roe-cool. Tuimelaar vindt het heel erg dat zijn vrienden in gevaar zijn, want s nacht vliegt hij graag samen met ze. Terwijl de echte duiven opzoek gaan naar het gevaar voor de vleermuizen wordt de beroemde vleermuisfotograaf Erwina Olijf gezien, heeft die ermee te maken? Als ze een spoedvergadering hebben in een vuilnisbak gaat het bijna mis, de vuilnisman knoopt de zak dicht met het hele team erin, als dat maar goed komt.

Deel 3: Gevaar op de eetmarkt

Ze hebben een nieuwe missie, ze zijn aangekomen bij de eetmarkt. Wat zullen ze eens gaan eten? Ze lopen over de markt en dan hoort rots een raar geluid. Het komt uit de tas van een jongetje, tak tik stink stank. Wat is dat voor geluid? Ze gaan op zoek naar de jongen en wat voor geluid het is, maar op de eetmarkt zijn heel veel geluiden. Maar opeens hebben ze hem gevonden, hij gaat een tent in van een waarzegster. De duiven gaan naar binnen en krijgen hulp van een parkiet in een kooi. hij geeft hun een kaartje met: het verdwenen duo is niet meer zoek, als je een kijkje neemt om de hoek. Wat bijzonder de jongen was toch alleen of niet?

Wat vinden wij ervan

Jonathan (8 jaar): Het is een heel leuk boek om te lezen, het verhaal is spannend, er staan veel plaatjes is en de duiven zijn erg grappig.

Marjo: Het is een boek waar op elke pagina ook een tekening staat. De tekening zijn allemaal zwart wit met soms tekst erbij geschreven. De letters zijn groot en zijn goed te lezen, ik vind dit boek erg geschikt voor kinderen die net starten met lezen of die al wat langer lezen maar niet zo gemotiveerd zijn omdat ze het moeilijk vinden. jonathan had het boek heel snel uit en heeft er zelfs zijn boekenbeurt over gedaan zo enthousiast was hij.

Info en waar te koop

Echte duiven vangen boevenTitel: Echte duiven vangen boeven
Auteur: Andrew Mcdonald
Illustrator: Ben Wood
Uitgever: Billy Bones
Leeftijd: Vanaf 7 jaar
Prijs: €13.99 o.a. online te koop.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

5 reacties

  • Grappig, maar mijn zoontje zelf sprak het niet zo aan (had het bookazine gekocht). Dus mee naar de klas van tante Norah en daar is het stukgelezen. Terwijl mijn zoontje wel van dit soort boeken houdt. De klas heeft ook deel 2 gekregen omdat ze er zo gek op waren. Norah werkte zelfs met een reserveringslijst.

  • Dit boek en ook de andere ondertussen uitgekomen delen van de Echte Duiven zijn ideaal voor kinderen die niet van lezen houden. Van deze coole boeken worden ze zeker enthousiast. Onze dochter vond ze ook heel leuk.

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics