Selecteer een pagina

Sinterklaas is een heerlijk feest voor jong en oud. En dat moet zo blijven, ook voor jou als ouder. Als je niet oplet dan kun je heel veel geld kwijt zijn aan alles rondom het sinterklaasfeest. Want wie wil niet in de weken voor het sinterklaasfeest alvast wat pepernoten in huis hebben, en de kinderen verrassen met een schoencadeautje? Tegenwoordig zijn er ook hele leuke accessoires te maken of te koop om je huis in sinterklaassfeer te brengen. Daar wil je ook wat van hebben. En dan niet te vergeten de zak met cadeautjes op 5 december. Voor je het weet ben je meer geld kwijt dan je eigenlijk wil of kan. Want alle kleine beetjes tikken toch wel snel een groot bedrag aan. Daarom geven we je vandaag tips om met weinig geld toch voor een groot sinterklaasfeest te gaan, waarbij je kind niets te kort hoeft te komen. En natuurlijk zijn deze tips ook toe te passen op de voorbereidingen rondom kerstfeest of verjaardagen.

Begin op tijd

Eigenlijk kun je het hele jaar door wel cadeautjes kopen/verzamelen. Er zijn regelmatig leuke aanbiedingen in winkels en je kunt ook goed slagen in de uitverkoop. Op deze manier verspreid je de kosten over het jaar. Bewaar de cadeautjes dan wel uit het zicht van je kinderen. Na de feestdagen gaat veel speelgoed en decoratie in de uitverkoop. Sla je slag!

Vergelijk winkels

Cadeautjes hoef je echt niet bij de speciaalzaken te halen. Er zijn genoeg winkels waar je voor weinig geld leuke cadeaus kunt scoren. Denk aan de Kruidvat, Hema, Action, Xenos, Zeeman, Wibra en Lobbes. Het loont ook zeker de moeite om de prijzen in stenen winkels en online te vergelijken voor je ergens iets gaat halen.

Tweedehands

Wil je jouw kind verrassen met een wat duurder cadeau zoals Lego of Playmobil? Kijk dan eens op marktplaats. Het kan veel geld schelen met nieuw in de winkel. Mocht je een kringloopwinkel in de buurt hebben, loop daar ook eens naar binnen. Wie weet wat je daar nog kunt scoren.

Op facebook komen ook steeds meer groepen waar spullen voor niks of voor weinig weggaan. Denk aan groepen zoals een kinderhoek, verkoophoek of weggeefhoek. Lid worden is gratis en wie weet kun je op deze manier ook nog eens mooi besparen en wat leuks scoren.

Nuttige cadeaus

Nieuwe sloffen of een pyjama kun je ook gerust inpakken als cadeau. Cadeaus hoeven niet beperkt te worden tot alleen speelgoed. En je kind zal heel blij zijn met het setje ondergoed waarop zijn/haar idool op prijkt!

Je kunt ook DIY cadeaus geven. Denk aan een gehaakte knuffel of sjaal of poppendekentje. Ben je zelf niet handig dan kan je misschien je moeder of schoonmoeder lief aankijken? Houdt je kind van lezen, geef dan een leuk leesboek of voorleesboek cadeau.

En verder…

  • Bedenk of je wilt gaan werken met een budget of dat je een bepaald aantal cadeautjes wilt per persoon.
  • Supermarkten en grotere winkels bieden ook de mogelijkheid aan om je kind zijn/haar schoen te laten zetten. Vaak krijgen ze dan een kleinigheidje in de vorm van wat lekkers of een cadeautje.
  • Jonge kinderen kennen nog geen waarde van cadeaus. Je maakt ze vaak blijer met vijf kleine cadeautjes dan één groot cadeau.
  • Beperk schoencadeautjes tot een kleinigheidje. Denk aan een velletje stickers of een zakje chocolademunten. Het hoeft niet te gek te zijn, want wat moet je anders op 5 december nog geven?
  • Soms heb je speelgoed in huis waar je kind nog nooit mee heeft gespeeld of wat al heel lang uit het oog is. Pak dat opnieuw in.
  • Je kunt ook gerust een cadeau geven voor het hele gezin. Denk aan een spel, film of nieuwe kleurpotloden.
  • Doe mee met winacties zoals de #sinterklaasbloghop die op 17 november is begonnen.

Blijf ons volgen zodat je de sinterklaasbloghop, onze leuke winacties en blogs met cadeautips niet mist. Wie weet slaag je op die manier ook nog leuk met een cadeautje.

En verder? Geniet vooral van de voorbereidingen en het samenzijn met je dierbaren. Doe vooral waar jullie je goed bij voelen en laat je niet gek maken hoe anderen het feest vieren.

Lees ook:

Heb jij verder nog tips voor een niet al te duur sinterklaasfeest?

Geverifieerd door ExactMetrics