DIY Lichaamsscrub: natuurlijk, duurzaam en een stralende huid in enkele stappen!
Thuisleven.com > Verzorging > Lichaamsverzorging > DIY Lichaamsscrub: goedkoop, natuurlijk, duurzaam en een stralende huid!

DIY Lichaamsscrub: goedkoop, natuurlijk, duurzaam en een stralende huid!

Iedereen wil graag een gezonde en stralende huid. Niet alleen zit je dan letterlijk beter in je vel, maar heeft ook een positief effect op je zelfvertrouwen. Daarom hebben we nogal wat over om dit doel te bereiken. Wat leidt tot een markt die overstroomd is met talloze schoonheidsproducten gemikt op een hele range aan huidtypen. En ofschoon altijd success verzekerd wordt, bewijst de continue zoektocht naar een beter middel dat de beoogde resultaten niet altijd gehaald worden. Bovendien kunnen ze schadelijke ingrediënten bevatten, duur zijn en een negatieve impact hebben op het milieu. Daarom kan het maken van je eigen lichaamsscrub een perfect en milieubewust alternatief bieden! In deze blog leer je alles over het creëren van je eigen DIY lichaamsscrub: van de voordelen van natuurlijke ingrediënten tot de beste combinaties voor de perfecte scrub. Bereid je dus voor op een natuurlijke, duurzame en stralende huid met slechts een paar eenvoudige stappen!

DIY lichaamsscrub

Er zijn talloze redenen om te kiezen voor een DIY lichaamsscrub in plaats van een kant-en-klaar product. De belangrijkste voordelen zijn dat je precies weet welke ingrediënten er in je scrub zitten, je kunt de scrub aanpassen aan jouw huidtype, en vooral draagt je bij aan een duurzamere levensstijl door het verminderen van verpakkingen en onnodige chemicaliën. Bovendien is het maken van je eigen lichaamsscrub eenvoudig en leuk! Laten we eens kijken naar de ingrediënten en stappen om je eigen natuurlijke lichaamsscrub te maken.

Ingrediënten voor je DIY Lichaamsscrub

De

basis voor een goede lichaamsscrub bestaat uit slechts twee ingrediënten: een exfoliërende stof (een middel dat een schurende werking heeft) en een voedende olie. Hier zijn enkele voorbeelden van huis- tuin- en keuken-ingrediënten die je kunt gebruiken:

1. Exfoliërende ingrediënten:

 • Zeezout
 • Suiker (bruin of wit)
 • Gemalen koffie
 • Gemalen havermout
 • Abrikozenpitten (fijngemalen)

2. Voedende oliën:

 • Kokosolie
 • Olijfolie
 • Zoete amandelolie
 • Jojoba-olie
 • Arganolie

Daarnaast kun je essentiële oliën, kruiden, specerijen of andere natuurlijke ingrediënten toevoegen om je scrub extra voordelen en een heerlijke geur te geven. Enkele opties zijn:

 • Etherische oliën zoals lavendel, pepermunt, eucalyptus of sinaasappel
 • Gedroogde bloemblaadjes (bijvoorbeeld rozenblaadjes)
 • Honing voor extra hydratatie
 • Citroensap voor een verfrissend effect
 • Kaneel of gember voor een verwarmend effect
DIY Lichaamsscrub: natuurlijk, duurzaam en een stralende huid in enkele stappen!

Stappen om je DIY Lichaamsscrub te maken:

1. Kies je exfoliërende ingrediënt en voedende op basis van je huidtype en persoonlijke voorkeur. Voor een gevoelige huid is het beter om te kiezen voor fijnere exfoliërende ingrediënten zoals suiker of gemalen havermout, terwijl een vettige huid baat kan hebben bij zeezout of gemalen koffie.

2. Meng het exfoliërende ingrediënt met de voedende olie in een verhouding van ongeveer 2:1. Dit betekent dat je bijvoorbeeld twee eetlepels suiker kunt mengen met één eetlepel kokosolie. Pas deze verhouding aan op basis van de gewenste textuur van je scrub.

3. Voeg eventuele extra ingrediënten toe naar wens, zoals honing, citroensap, of specerijen. Meng alles goed door elkaar.

4. Bewaar je zelfgemaakte lichaamsscrub in een luchtdichte pot of container en gebruik het binnen een paar weken om de versheid te garanderen

Het resultaat zal ongetwijfeld net zo effectief zijn als dure chemische producten maar de ecologisch impact is veel positiever.

Lees ook:

Maak jij wel eens milieuvriendelijke verzorgingsproducten zelf?

Foto’s: Pexels

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics