Selecteer een pagina

Heb je een vette en/of onzuivere huid? Het is verstandig om gerichte huidverzorging toe te passen. Zo krijg je de huid weer rustiger en neutraler. Maar de wereld van skincare routines en verzorgingsproducten is groot. Hoe weet je nu wat je te doen staat? Dit zijn praktische tips.

Consistentie in je skincare routine

Wees consistent in je skincare routine. Zo weet je huid namelijk waar ‘ie aan toe is. Je kunt maar beter niet de ene week heel netjes je huid verzorgen, om het de week erop te laten versloffen. Op die manier kom je namelijk niet vooruit. Verzorging op de lange termijn is essentieel. Het is dus belangrijk om het echt in je systeem te krijgen: maak een gewoonte van je skincare routine. Maak ‘m precies uitgebreid genoeg, zodat je er ook daadwerkelijk de tijd voor neemt. Gebruik van Beauty of Joseon bijvoorbeeld een cleanser en moisturiser, wat twee belangrijke stappen in het huidverzorgingsproces zijn. Dit vormt een ideale basis: reinigen en hydrateren. En verzorg je gezicht hierbij het liefst ’s ochtends én ’s avonds. Met name reinigen is belangrijk, om je huid schoon te houden.

Schone huid

Over die schone huid willen we nog wat meer kwijt. De vette huid is namelijk onrustig en gevoelig, waar vuil absoluut niet bij helpt. Houd je huid daarom zo schoon mogelijk, door de huid twee keer per dag te reinigen met de juiste producten. Zo houd je je huid vrij van onder andere zweet, afvalstoffen en luchtvervuiling. Maar er is meer om aan te denken. Gebruik bijvoorbeeld altijd een schone handdoek als je je huid droogt, en dep hier enkel mee. Anders kan dit ook weer vuil afgeven. De nieuwe aanmaak van talg en andere onzuiverheden krijgt hiermee tevens minder kans – en dat is wel zo wenselijk.

Huid voeden

Het is een fabeltje dat een vette huid geen hydratatie nodig heeft. Hydratatie is namelijk belangrijk voor ieder huidtype. Let er wel op dat je geen vette crèmes gebruikt. Dit zijn bijvoorbeeld producten waar veel olie in zit. Kies liever voor producten op waterbasis. Gebruik een serum dat geschikt is voor een vette huid, om te voorkomen dat je poriën (verder) verstoppen. Verwen je huid ook eens met een gezichtsmasker om lekker te ontspannen.

Levensstijl controleren

Hoewel je levensstijl niet altijd invloed heeft op de huid, speelt het zeker een rol. Een vette huid kan door verschillende factoren ontstaan, waaronder leeftijd, hormoonschommelingen, erfelijkheid en levensstijl. Gezond leven kan sowieso geen kwaad. Let op je voeding, slaap voldoende en ervaar zo min mogelijk stress. De laatste in het rijtje is hierin het belangrijkst: dit kan een positieve uitwerking hebben op je huid. Het kan een tijdje duren totdat je effect merkt. Maar langzaam maar zeker komt je huid tot rust met deze tips! Neem er de tijd voor en blijf erin geloven.

Lees ook:

Hoe verzorg jij een onzuivere huid?

Afbeelding van Silvia via Pixabay

Geverifieerd door ExactMetrics