Thuisleven.com
Bram en het droomengeltje (Lucinda Riley)
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Bram en het droomengeltje (Lucinda Riley)

Bram en het droomengeltje (Lucinda Riley)

Bram en het droomengeltje is het eerste kinderboek van Lucinda Riley (bekend als bestsellerauteur van De zeven zussen). Ze schreef dit boek samen met haar zoon Harry Whitakker. Zelf wilde ik dit boek graag (voor)lezen en uiteraard ook bewaren, omdat het mij direct aantrok vanwege de naam Bram, de naam van ons zoontje.

Bram en het droomengeltje (Lucinda Riley)
Het verhaal

Bram is net verhuisd en is blij met zijn nieuwe kamer, maar vind het ook allemaal nog spannend. Zeker wanneer hij in de nacht wakker wordt van een eng onbekend geluid. Hij zou willen dat hij terug kon verhuizen naar de stad. Lot het dromenengeltje heeft zijn wens gehoord en wil Bram helpen.

Recensie

Het boek begint met een kleine uitleg over engeltjes, maar overheerst niet het verhaal. Al snel begint het echte verhaal over Bram en wordt hij geholpen door het beschermengeltje Lot wanneer hij midden in de nacht bang wordt van een geluid en schrikt van twee grote felle ogen achter het slaapkamerraam. Doordat Lot het beschermengeltje over Bram hoort en dat hij bang is, weet ze dat zij kan helpen door de vroegere eigenaar van het huis te laten dromen en zo te helpen herinneren dat hij nog iets moet laten zien op de zolder van het huis.

Het boek leest heel fijn voor, het is soms een beetje spannend voor kinderen, maar door de uitleg en het verhaal helemaal uit te lezen is het allemaal snel duidelijk en laat het boek een mooi verhaal tot leven komen.

Citaat uit het boek
‘’Onmogelijk’’ is gewoon een woord dat mensen gebruiken als ze iets niet helemaal snappen.

Bram en het droomengeltje (Lucinda Riley)
Conclusie

Vooral de  afbeelding op de cover vind ik heel mooi en kleurrijk.  Net als in het boek is elk stukje verhaal mooi vormgegeven door een leuke tekening wat het fijn maakt om het boek voor te lezen en de aandacht van de kinderen erbij te houden. Een boek wat mij zeker aanspreekt vanwege de schrijfstijl, vormgeving en verhaallijn.

Op de laatste pagina zie ik dat het een eerste deel is uit een nog te verwachtten serie ‘’bescherm engeltjes’’. Ik ben zeker benieuwd naar de andere delen, ook omdat hier opnieuw een bekende naam in voor gaat komen (Emma onze dochter).

Informatie

Titel: Bram en het droomengeltje
Auteur(s): Lucinda Riley en Harry Whitaker
Illustraties: Marie Voigt
Xander Uitgevers
ISBN: 9789401613163

Heb jij ook boeken waarin jouw eigen naam of die van je kinderen in voorkomt?

*Voor het schrijven van dit artikel heb ik een recensie exemplaar ontvangen

Marion Poeste

Getrouwd en moeder van 2 kinderen. Bij ons thuis draait het allemaal om lactosevrij eten in verband met lactose intolerantie

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics