Thuisleven.com
De ongewone vakantie van Tess en Raf
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > De ongewone vakantie van Tess en Raf – recensie

De ongewone vakantie van Tess en Raf – recensie

Vakantie hebben is heerlijk! Van tevoren ben je misschien wel druk bezig met plannen maken om die in de vakantie ten uitvoer te brengen. Maar wat als het even anders gaat dan je had bedacht? Dan kan het maar zo zijn dat je een ongewone vakantie krijgt. Dat maakt het tweetal ook mee in ‘De ongewone vakantie van Tess en Raf’. Een nieuw kinderboek van Marianne Witte.

De ongewone vakantie

De vrienden Tess en Raf hebben vakantie. Van hun meester hebben ze de opdracht gekregen om in de vakantie iets nieuws te gaan doen of te gaan leren. Tess en Raf hebben een lijstje gemaakt met ideeën. Wanneer Tess bij Raf logeert krijgen ze plotseling een telefoontje dat er iets is met opa. Snel stappen ze in de auto en gaan ze op weg naar opa en oma. Wat is er gebeurt? Komt het weer goed met opa? En redt oma zich wel? Gelukkig hebben Tess en Raf een oplossing, maar komen ze dan nog wel toe aan de opdracht van de meester?

De ongewone vakantie van Tess en Raf

Mening

Dit is het tweede deel van Tess en Raf, maar voor ons was dit de eerste keer dat we een boek over deze twee vrienden lazen. Het is een heerlijk luchtig, leuk en grappig boek om te lezen. Volgens mijn 9-jarige dochter ook een makkelijk boek om te lezen. Het boek zou je vanaf 7 jaar kunnen voorlezen en zelf lezen vanaf 8/9 jaar.

Marianne Witte heeft een prettige schrijfstijl en oog voor detail. Zodra je begint met lezen zie je het hele verhaal voor je. Wat ook herkenning geeft is dat het verhaal in deze tijd afspeelt. Zo komt Raf uit een samengesteld gezin, daarom heeft hij wel negen opa’s en oma’s. Maar ook mobieltjes en een high five worden genoemd. De hoofdstukken zijn kort, en hebben mooie illustraties die perfect bij het verhaal passen. Vriendschap, helpen en dieren staan centraal in dit mooie kinderboek. Dit boek smaakte naar meer, van ons mag er een derde deel komen!

Informatie

De ongewone vakantie van Tess en Raf
Auteur: Marianne Witte
Uitgever: De Vier Windstreken
ISBN: 9789051168037
Prijs: €14,95

*Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een recensie-exemplaar ontvangen*

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics