Selecteer een pagina

We wonen nu ruim een half jaar in onze ‘nieuwe’ jaren ’30 woning. Van de plannen die we op voorhand hadden is al een groot deel bewerkstelligt. Alleen de grote klussen zijn, mede gezien het (klus)budget, op de langere baan geschoven. Zo zijn de keuken en de badkamer beiden aan vervanging toe. De vaatwasmachine kan ons huishouden van vijf personen niet bijbenen en heeft inmiddels de geest gegeven. Dat maakte in het begin niet uit, wetende dat het vervangen gaat worden, maar de motivatie om het schoon en netjes te houden er wel een beetje van af. De hoogste tijd om ons al vast wat meer in de materie te gaan verdiepen.

Modern bathroom

De badkamer is zalm roze betegeld, helemaal in de stijl van toen en met een mooi sierrandje. Wat ik erg mooi vind, is dat de Sphinx wastafel en closet van een bijpassende kleur zijn. Niet saai en degelijk wit maar een veel meer luxere uitstraling. Voor de nieuwe badkamer denk ik eerder aan een neutrale licht grijze kleur. Deze basiskleur van toilet, wastafel en badkamermeubel zijn vervolgens eenvoudigweg op te vrolijken met een frisse kleur badlakens, een badmat en accessoires. Wetende dat deze badkamer toch weer een paar jaar mee zal moeten gaan, lijkt mij dit een verstandige keuze.

Vloertegels

Op de badkamervloer zou ik graag grote tegels zien. Dat brengt veel meer rust dan een drukke print. Een badkamermeubel met wat meer opbergruimte zou ook erg fijn zijn. Een plek voor de droge, schone handdoeken en de nodige voorraad verzorgingsartikelen als tandpasta, douchegel en zeep. En het tweede toilet doen we voor geen goud weg, ideaal tijdens de nachtelijke uren. Je ligt zo weer in je warme bed.
Ook moeten we even goed kijken hoe we de ruimte in gaan delen, daar valt qua comfort wel wat winst te behalen. Nu is de draaicirkel voor de wastafel wat beperkt door de halve maanvormige douchedeuren. Wellicht zou een inloop douche hier een oplossing bieden. Dan hebben we meer loopruimte. Toch maar eens langs een showroom rijden want deze modern family wil graag een bijpassende modern bathroom!

Lees ook:

Heb jij een moderne badkamer?

Geverifieerd door ExactMetrics