Afgelopen zomer vakantie ontvingen wij het Familie Vakantiedagboek. Ofschoon ik als volwassene niet echt de behoefte heb om zo’n boek bij te houden vind mijn oudste dochter het juist helemaal té gek! Zo te gek dat ik niet eens goed de kans kreeg om het boek te bekijken en het afgelopen week ineens weer opdook. Oeps! Gelukkig is dit boekje niet alleen geschikt voor de zomervakantie maar kan het bij elke vakantie ingezet worden. Zo ook de aankomende herfstvakantie.

Familie Vakantiedagboek

Mijn oudste dochter heeft het boek ingevuld namens de hele familie en dat maakt het alleen maar leuker. Zeker omdat ze helemaal niet houdt van schrijven. De eerste pagina’s gaan over de voorpret: wat moet er mee, tips, familie info enzovoorts. Daarna word ik voornamelijk verrast door de ingevulde pagina’s van onze vakantietrip in Rome. Mijn mening moet ik dan ook geheel bij stellen. Het is juist heel erg leuk om zo’n boek bij te houden. Zeker met foto’s, tekeningen en andere items die opgeplakt kunnen worden van de vakantie.

Vakantie Rome

Mijn dochter wilde gelukkig ook nog even haar verhaal kwijt, immers heeft zij meer ervaring met het boek dan ik.
Vera (11) met een beetje hulp van mama: “Het Familie Vakantiedagboek is fijn om in te schrijven. Ik hou helemaal niet zo van schrijven maar als ik hierin schrijf is het wel leuk. Je kunt punten geven op de dag zelf. Soms zijn er leuke dagen en soms ook niet. Na een lange dag lopen, rennen en spelen is het heel fijn om even op bed te liggen en alles van me af te schrijven. Zeker omdat ik het zelf allemaal mee heb gemaakt. Het enige jammere van dit boek is dat ik niet altijd de juiste ruimte heb om alles op te schrijven. Dat komt omdat we dagen hebben dat we heel veel wandelen (het meeste was 25 kilometer). Op die dagen zagen we heel veel zoals het Pantheon, Forum Romana, Trevi-fontein, de Spaanse trappen, maar ook de vermeende voetafdrukken van Jezus, en de heilige trap. We zijn echt op zoveel plekken geweest dat het bijna niet te geloven is. Gelukkig hebben papa en mama er veel foto’s van gemaakt.

Achter in het boek is gelukkig nog wel extra ruimte om nog meer op te schrijven wat ik graag kwijt wil. Bij een volgende vakantie ga ik zeker weer alles opschrijven.”

Info en waar te koop

Het Familie Vakantiedagboek van Elma van Vliet, uitgever Spectrum, is sinds 26 juni 2017 verkrijgbaar bij de boekhandel, kinderboetiek en online voor de consumentenadviesprijs van €17,99.

Lees ook:

*Voor het schrijven van dit artikel hebben we een review exemplaar ontvangen*

Geverifieerd door ExactMetrics