Selecteer een pagina

Het kostte me een avond maar uiteindelijk is Tom om en wilt hij niets liever dan nu al in het vliegtuig stappen. Het compromis, volgend jaar gaan we kijken voor een vakantie in Kroatië. Helaas moeten we nog een aantal weken wachten en dat is eigenlijk precies wat ik nodig heb. Voor een vakantie lees ik mij namelijk helemaal in. Ik zoek dé bezienswaardigheden op maar ook alle bezienswaardigheden die ondergesneeuwd zijn in de populatie. Bovendien gaan onze kinderen mee en dient daar wel wat aandacht aan besteed te worden. En juist die dingen/momenten zijn vaak extra bijzonder omdat niet iedereen die op de foto heeft staan.

Omdat ik mij realiseer dat er wellicht nog meer mensen naar Rome gaan dit jaar (of een andere keer) lijkt het mij leuk jullie mee te nemen in mijn gedachten. Daarom deel ik graag mijn kind-vriendelijke “To Do’s”. Na Rome volgt er vanzelfsprekend een blog waar we daadwerkelijk geweest zijn en wat hot en wat snot was. Maar nu eerst mijn To Do

De populaire bezienswaardigheden

Colloseum,  Pantheon, Forum Romanum, Trevifontein, Spaanse Trappen, Sint-Pietersbasiliek, Vaticaans Museum, Piazza Navona, Sixtijnse Kapel, Galleria Borghese, Palatijn, Engelenburcht, Villa Borghese, Campo de’ Fiore, Bassiliek van santa Maria Maggiore, Capitolijn, Sint-Jan van Lateranen, Aventijn, San Luigi dei Francesi, Cas Clemente, Catacomben van Rome, Circus Maximus, Janiculum, Villa Adriana, Santa Marie degli Angeli e dei Martiri, Sin-Paulus buiten de Muren, Piazza del Popolo, San Peitro in Vincoli, Palazzo Valentini, Villa d’Este, TrinitÀ dei Monti, Thermen van Carcalla, Sant’Ignazio, Galleria Doria Pamphilj, Piazza di Spagna, Boog van Constantijn, Ara Pacis, Largo di Torre Argentina, Thermen van Diocletianus, La Bocca della Verita, Palazzo del Quirinale, bioparco.Toegegeven dit is echt een hele lijst en ik weet echt nog niet of we alles gaan doen! Maar zoals ik begrijp is Rome een groot open lucht museum en zullen er vast en zeker een hele hoop hiervan spontaan voorbij komen, zelfs als we er niet naar zoeken.

Yoehoe wij gaan naar Rome!

De oudste weg naar Rome

Van alle wegen die naar Rome leiden kunnen er maar een paar de eersten zijn. En dat zijn de Via Appia, de Via Latina (de weg naar Latium), Via Flaminia (de weg van Flaminius) en de Via Salaria (de zoutweg). Toch bijzonder dan om juist op deze wegen te mogen staan/wandelen.

Luneur Park

Een dagje of een aantal uren tijdverdrijf kan bij het Luneur Par. LunEur (volledige naam Luna Park Permanente di Roma ) is het grootste pretpark in Rome en de oudste in Italië, die dateert uit 1953. In 2008 zijn de deuren gesloten maar sinds 2016 zijn de deuren weer geopend. Zeker de moeite waard dus om eens te koekeloeren.

Lees ook:

Heb jij nog leuke aanraders voor Rome?

Geverifieerd door ExactMetrics