Thuisleven.com
Wist jij al dat Celestial Seasonings 4 nieuwe biologische smaken heeft
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Eten en drinken > Alcoholvrije dranken > Wist jij al dat Celestial Seasonings 4 nieuwe biologische smaken heeft?

Wist jij al dat Celestial Seasonings 4 nieuwe biologische smaken heeft?

Sinds dochterlief Tess is geboren leefde ik van kopje koffie naar kopje koffie. Het eerste dat ik deed als ik beneden kwam was koffie zetten. Ik merkte aan mijzelf dat ik steeds meer koffie wilde. Eerst begon ik met één kopje als ik wakker werd. Al snel werden dat er twee en uiteindelijk werden dat drie kopjes koffie in mijn eerste uur dat ik wakker was. Voorheen dronk ik nooit koffie voordat ik ging werken en ineens kon ik niet meer zonder. Ik had in de aanbieding een hele doos koffiepads gekocht.

En toen die doos toch erg snel leeg was en ik terug ging denken dat er helemaal niet zo veel bezoek was geweest schrok ik toch wel een beetje. Ojee heb ik die koffie echt allemaal zelf opgedronken.? Dit kon zo niet meer. Ik besloot om minder koffie te gaan drinken. In de pauzes op het werk bijvoorbeeld drink ik alleen in de eerste pauze nog koffie en de andere twee pauzes vervang ik de koffie voor thee. Voorheen dronk ik ook veel meer thee dan koffie. Ik vind het dan ook altijd erg leuk om door de winkel te lopen en weer eens een lekker nieuw smaakje uit te gaan proberen.

Celestial Seasonings

Ik merk dan ook dat sinds ik meer thee drink ik weer veel meer energie terug heb gekregen. Ik kan er ook erg van genieten als ik met een kop thee in mijn hand op de bank zit. In de winter is het dan vooral fijn om weg te kruipen onder een dekentje en je handen te warmen aan het warme glas. Meestal kies ik in de winkel de fruitvarianten. Aardbei, kersen en bosvruchten zijn mijn favorieten. Maar toch ben ik de verschillende Green-tea varianten ook wel gaan waarderen. Toen ik de kans kreeg om 4 nieuwe smaken te gaan testen van Celestial Seasonings greep ik deze met beide handen aan. Wist jij al dat Celestial Seasonings 4 nieuwe biologische smaken heeft?

Organic Chamomile & Lavender, Organic Cinnamon & Cardamom, Organic Ginger & Turmeric en Organic Matcha Green heeft Celestial Seasonings toegevoegd aan hun assortiment. Alle andere theevarianten van Celestial Seasonings waren ook al 100% natuurlijk. Maar deze 4 biologische varianten zijn ook nog eens gemaakt van levendige biologische geteelde kruiden en specerijen.

Van alle vier de smaken kreeg ik een doosje thuisgestuurd. Wat een verwennerij. Ik kon niet wachten om ze te gaan proeven. Ik voelde me weer net een kind in een snoepwinkel die niet wist welke ik als eerste moest kiezen. De dag dat ik ze binnen kreeg had ik een avonddienst (in de zorg) dus daardoor kon ik de kamille/ lavendel al even laten wachten. Deze is namelijk bedoeld voor het slapen gaan en dat kon ik natuurlijk niet gebruiken als ik vol energie aan mijn avonddienst wil beginnen. Ik koos er dan ook voor om deze iets later in de week te gaan proeven.

Celestial Seasonings 4 nieuwe biologische smaken

Organic Matcha Green

Als eerste proefde ik de Organic Matcha Green. Ik ben dol op groene thee en dus was ik erg benieuwd naar deze smaak. De matcha thee had ik nog nooit gehad. Ik ging natuurlijk voordat ik ging proeven eerst even op internet opzoeken wat ik kon verwachten van de matcha thee. Aangezien dat nog een totaal onbekende smaak voor mij was. Op internet kon ik lezen dat matcha thee een groene thee is uit Japan en dat deze nogal bekend staat om zijn bittere smaak.

Persoonlijk houd ik niet zo van bittere smaken en dus was ik erg benieuwd naar de combinatie van deze 2 smaken. Wat heeft deze Green tea een lekker pure smaak. Doordat bij deze heerlijke thee de Groene thee overheersend is merk je gelukkig niets van de bittere smaak. Zowel de groene thee als de matcha bevatten antioxidanten en dus kenmerkt deze thee zich door het hoge gehalte aan antioxidanten. Ik vond deze thee echt heel erg lekker.
Ingrediënten: Biologische groente thee (90%) en biologische matcha (10%)

Organic Cinnamon & Cardamom

Ik kon niet wachten om de Organic Cinnamon & Cardamom te proeven. Ik zelf ben namelijk dol op kaneel. Niet alleen de smaak van kaneel. Maar ook vooral de geur van Kaneel. Bij het openen van het doosje kwam al meteen de heerlijke kaneelgeur naar boven. Met deze heerlijke geur moet ik meteen denken aan de gezellige kerstshows in de verschillende tuincentra. Heerlijk. De kaneelgeur hoort voor mij echt bij de kerst. De meest gezellige tijd van het jaar. Voor mij was de Kardemom onbekend terrein. Dus ook daar moest ik me eerst even in gaan verdiepen. Maar ondertussen had ik al een kop thee gezet want hier kon ik echt niet meer op wachten als je hem eenmaal geroken hebt.

Kardemom schijnt familie te zijn van de Gember. Gember gebruik ik zelf wel erg vaak. Kardemom heeft een zoete scherpe geur en schijnt ook een beetje naar Citroen te smaken. Het wordt vaak gebruikt in koek, gebak en toetjes. Dit maakte me natuurlijk erg nieuwsgierig naar de combinatie van deze 2 ingrediënten. De thee heeft een heerlijke kaneelsmaak en toch proef je ook dat het gecombineerd is met een ander ingrediënt. Ik vond deze thee de lekkerste van de 4 smaken. Ik ga deze zelf dan ook lekker drinken in de winter.
Ingrediënten: Biologische kaneel (82%) en biologische kardemom (18%)

Organic Chamomile & Lavender

Later in de week proefde ik de Organic Chamomile & Lavender. Ik heb op het moment erg drukke weken. Op het werk moet ik erg veel extra werken doordat we 8 langdurig zieken in ons team hebben. Ik had zelf bewust gekozen voor een parttime baan sinds Tess geboren is zodat de balans tussen werk en privé goed zou zijn. Maar nu ben ik de afgelopen weken maar ook de komende weken bijna fulltime aan het werk.

Met daarnaast ook nog een aantal scholingen, het huishouden en de voorbereidingen voor de 1e verjaardag van Tess. Ik merk dat het best wel druk is en ook druk in mijn hoofd is en ik merk dan vaak ook dat dat ten koste gaat van mijn nachtrust omdat ik ook dank nog veel lig te piekeren over wat er allemaal nog gedaan moet worden. Voor mij was het dan ook heel fijn om deze theesmaak eens te gaan proberen voor het slapen gaan. Lavendel zorgt namelijk voor ontspanning, wat ik nu dus erg goed kan gebruiken en de kamille is slaapbevorderend.

Wat vinden wij ervan

Ik was erg benieuwd naar het resultaat. Ongeveer een half uurtje voordat ik wilde gaan slapen hebben mijn vriend en ik allebei een kopje thee gedronken. Ik was van tevoren een beetje bang dat de thee niet zo lekker zou zijn want voor mijn gevoel kon lavendel helemaal niet lekker smaken. Buiten onze verwachting om vonden wij allebei de thee erg lekker. Mijn vriend zei zelfs dat hij hierdoor moest denken aan de thee die hij jaren geleden in Turkije had gedronken in een Thee-tuin. Dat bracht natuurlijk weer even mooie herinneringen met zich mee.

Wist jij al dat Celestial Seasonings 4 nieuwe biologische smaken heeft

Na een half uurtje zijn wij beiden naar bed gedaan en geloof het of niet. Ik ben al in slaap gevallen meteen toen mijn hoofd het kussen raakte. Wij hebben heerlijk geslapen en ook heerlijk uitgerust wakker geworden waardoor de behoefte naar koffie er ook helemaal niet was. Wij zullen deze thee dan ook echt vaker gaan drinken. Hopelijk gaan wij nu elke avond zo lekker slapen. Bedankt Celestial Seasonings voor deze heerlijke thee.
Ingrediënten: Biologische kamille (92%) en biologische lavendel (8%)

Organic Ginger & Turmeric

De laatste smaak om te testen was de Organic Ginger & Turmeric. Zelf gebruik ik erg veel gember vooral in een weerstandsverhogend drankje voor tijdens de wintermaanden. Ik gebruik het ook als ik heerlijk zelfgemaakte Babi Pangang ga maken. Voor mij is de smaak van gember dan ook helemaal niet onbekend. Kurkuma daarin tegen is voor mij wel een onbekende smaak. Kurkuma wordt ook wel geelwortel genoemd. Kurkuma smaakt wat bitter en peperig en is een belangrijke smaakmaker uit het oosten. Ik vond deze thee de minst lekkere van de 4 theevarianten. Ik proefde de bittere en peperige smaak van de kurkuma erg goed.

En voor mijn zijn dit nu net smaken waar ik zelf niet van houd. Voor mij had de kaneelsmaak iets meer naar voren mogen komen. Mijn moeder en mijn vriend vonden deze thee wel erg lekker. Dus het ligt dan ook echt meer aan mijn eigen smaak. Mijn vriend vond de peperige smaak wel erg lekker. Hij houd namelijk wel echt hiervan en strooit over bijna elke maaltijd veel peper. Gelukkig op zijn eigen bord en niet in de pan.
Ingrediënten: Biologische gember (40%), biologische kaneel en biologische kurkuma (20%)

Wat was het leuk en lekker om deze vier geweldige nieuwe biologische varianten te mogen proeven van Celestial Seasonings. Voor mij was de smaak van de kamille/ lavendel een echte verrassing. In de winkel zou ik hem zelf nooit uitgekozen hebben omdat het idee van de smaak van lavendel me niet zo aan sprak. En dan is het zo leuk als juist deze thee toch wel één van de favorieten van mij gaat zijn.

Lees ook:

#spon *affiliate

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics