Thuisleven.com
Jij met mij
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Poëzieprentenboek- ‘Jij met mij’

Poëzieprentenboek- ‘Jij met mij’

Mijn kinderen houden heel erg veel van boeken en ik ook. Ik koop dan ook regelmatig nieuwe boeken, soms voor mezelf en soms voor hen. Heel soms vind ik een boek waar we allemaal van kunnen genieten. Zo kom ik laatst het boek Jij met mij tegen. Een mooi boek met gedichten. Ik houd zelf erg van gedichten, maar met de kinderen lees ik meestal verhalen. Dit boek ziet er toch wel zo leuk uit dat ik het graag met mijn twee wildebrassen wil delen.

Jij met mij, gedichtenbundel

Robbert-Jan Henkes vertaalde eerder oude kindergedichten uit het Russisch in de bundel ‘Bij mij op de Maan’ en schreef voor dit boek 20 nieuwe gedichten die prachtig werden geïllustreerd door Marga van den Heuvel.

Wie denkt dat gedichten saai zijn of misschien niet aansluiten op de belevingswereld van kinderen heeft het mis. In ‘Jij met mij’ vind je gedichten over heel veel verschillende onderwerpen. Sommige gedichten gaan over alledaagse dingen en andere juist over hele vreemde. Het zijn gedichten over Dieren, Reuzen, kinderen en nog veel meer. Ik houd heel erg van de stijl die is gebruikt: het is niet mierzoet of tuttig, maar juist grappig en hier en daar een beetje ondeugend. Dat spreekt mijn kinderen ook erg aan. Toch zijn het echte gedichten en niet zomaar wat kinderlijke rijmpjes. De gedichten variëren in lengte maar lezen allemaal als een kinderliedje; heel melodieus en aanstekelijk.

Voorlezen

Het is een boek om te lezen met de kinderen op schoot, want dan kunnen ze de prachtige illustraties zien die de gedichten nog veel meer tot leven brengen. Mijn peuter zit heerlijk tegen me aan terwijl ik verschillende gedichtjes voorlees. Niet alle gedichten zijn meteen een hit, maar dat hoort ook bij een gedichtenbundel vind ik; je kunt er uit halen wat je wilt. Het “Geeuw- en Gaapliedje” vinden ze allebei heel erg leuk en die moet meerdere keren worden voorgelezen. Mijn peuter vindt de plaatjes prachtig en mijn zevenjarig zit lekker te luisteren en moet soms een beetje lachen om de “rare verhaaltjes”.
Omdat het gedichten zijn is dit geen boek om in een ruk uit te lezen. Het is wel uitermate geschikt om elke avond een gedichtje uit voor te lezen, voor het slapen gaan. De grappige, soms vreemde gedichten passen goed bij de droomwereld van kinderen en er zijn meerdere gedichten bij die precies voor dit doel te lijken zijn geschreven.

Boekinformatie

Een aanrader voor grote en kleine lezers die van mooie gedichten houden. Op de website van illustratrice Marga van den Heuvel kan je fragmenten van het boek lezen. Het boek is daar ook te koop (eventueel gesigneerd en ingepakt) vanaf €15,99. Uitgever: Querido.

Lees ook:

Lees jij wel eens gedichtenbundel?

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics