Thuisleven.com
Slaapkamer Kerstmis inrichten met plaid en posters
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > Slaapkamer > Waar kun je een plaid voor gebruiken?

Waar kun je een plaid voor gebruiken?

Plaids zijn ontzettend handig voor zoveel verschillende dingen dat ik er geen genoeg van kan krijgen. Het is echt een onmisbaar item in zowel de zomer als in de winter. En het mooiste van alles: plaids heb je in verschillende soorten, maten en prijzen! In dit artikel laat ik je zien waar je een plaid voor kunt gebruiken, maar vul gerust verder aan in de reacties.

Een plaid op bed

Roze plaid voor het bed

De slaapkamer is een van die ruimtes waarbij het schuiven van meubels niet altijd handig is. Om toch te kunnen afwisselen moet je het daarom hebben van de accessoires in de slaapkamer. Het meest handige om dit te doen is natuurlijk door kleuren. Als je kiest voor een neutrale basis, bijvoorbeeld een wit dekbedovertrek, dan kun je door een plaid op het bed te leggen een hele andere sfeer neerzetten. Kijk maar eens naar de foto’s in dit artikel.
Vergeet niet om ook de accessoires op bijvoorbeeld het nachtkastje of de foto’s in de fotolijsten te verwisselen.

Op de bank of tuinstoelen

Ook op de bank (herfst/winter) en tuinstoelen (lente/zomer) misstaat een plaid niet. Bovendien is het ook erg handig om een lekker dekentje bij de hand te hebben voor de frissere momenten op de dag. Kies je voor meerdere plaids in kleuren die bij elkaar passen dan zullen ook je gast(en) je dankbaar zijn. En maakt er niemand gebruik van de dekentjes dan is het altijd mooi om naar te kijken.

Kerstmis

Kerstmis plaid en poster

Zodra je de kerstspullen van zolder haalt en het huis omtovert tot een waar kerstpaleis mag een kerst plaid op de bank niet ontbreken. Heerlijk om onder te liggen terwijl je een kerstfilm aan het kijken bent, zo hoeft de verwarming niet omhoog en bespaar je niet alleen geld maar ook CO2 uitstoot.

Zodra de kerstspullen weer worden opgeborgen komt dat plaid ook nog goed van pas. Het is namelijk een perfect beschermingsmiddel tegen breekbare dingen.

Wisselen maar!

Beddengoed plaids en posters

Hoe mooi een interieur ook kan zijn, als het niet verandert wordt het saai. Verandering hoeft echter niet duur te zijn. Wissel gewoon de accessoires en posters van kamers. Haal bijvoorbeeld het plaid van de bank af en leg deze eens op bed. Het plaid van het bed naar de logeerkamer en/of kinderkamer enzovoorts. Doe dat ook met andere accessoires en je zult zien dat je zonder enige kosten een heerlijke verandering in huis hebt gehad.

Voor welk soort plaid ga jij?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

11 reacties

 • Verwarming graadje lager en heerlijk op de bank onder een warme plaid. Met een gezellig kaarsje aan. Wij hebben er thuis allemaal een. Scheelt ook nog eens stookkosten.

 • Wij gebruiken ze altijd lekker op de bank ’s avonds voor de tv. Tenminste, ik en mijn dochtertjes, manlief eigenlijk nooit. Mijn dochtertjes ook als ze ’s ochtends uit bed komen. Lekker even op de bank onder een dekentje.

 • Ik gebruik plaids vooral op de bank voor als ik een boek aan het lezen ben of tv (serie) aan het kijken ben. Ik vind plaids met wafelkatoen erg mooi.

 • onmisbaar als je een dagje ouder word, lekker onder een mooie plaid kruipen en bingewatchen is toch heerlijk

 • Ik heb in de kamer een kastje staan met een plank er onder en daar liggen allemaal plaids.
  De kleinkinderen kruipen er vaak onder als ze bij mij een dvd bekijken( nu even niet jammer genoeg).
  Ze zijn van fleece, dat vinden ze lekker zacht.
  Ik lig of zit liever onder één die van katoen is.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics