Spelen met water, welk kind vindt dat nou niet leuk? Ik heb in ieder geval drie kinderen die het heerlijk vinden om met water te spelen. Jaren geleden stond onze badkamer vol met rubberen eendjes. Zodra de kinderen in bad gingen, gingen de eendjes mee. Inmiddels zijn de eendjes de deur uit en speelt onze jongste dochter met de VTech Blub Blub Bad waterpret Flamingo. Oftewel de nieuwe generatie badeend.

Blub Blub Bad waterpret dieren

Flamingo VtechMet dank aan Vtech zijn er drie nieuwe badvriendjes; de Eenhoorn, de Eend en de Flamingo. Geschikt voor kinderen in de leeftijd van 1 – 5 jaar. De dieren zijn niet alleen, ze nemen allemaal wat mee. De Eenhoorn een emmertje, de Eend heeft een kuikentje en de Flamingo een mandje. Samen zitten deze twee goed verpakt in een stevige doos. De nieuwe drijvende badvriendjes zijn interactief. Ze hebben allemaal een knipperende interactieve toets. Wanneer je op deze knop drukt hoor je verschillende melodietjes, gezongen liedjes, geluiden en zinnetjes.

Eerste ervaring met de Flamingo

Met grote ogen kijkt onze dreumes naar de roze Flamingo in de doos. Zodra de Flamingo uit de doos is gehaald zet ik deze op de grond. Onze dochter staart en kijkt ernaar met een blik van ‘wat moet ik hier nu weer mee?’. Wanneer ik op de knop druk begint de Flamingo muziek te maken. Een vrolijk melodietje speelt door de kamer. Mijn dochter straalt en begint in haar handjes te klappen. Haar interesse is gewekt. Ze bukt zich naar de Flamingo en probeert te ontdekken hoe zij ervoor kan zorgen dat er muziek uit kan komen. Ik moet haar een paar keer helpen maar dan heeft ze het zelf ook door. Heel leuk om te zien. Ze heeft nu al speelplezier terwijl ze nog geeneens in bad zit!

Dankzij de hals kan onze dochter met haar kleine handjes de grote Flamingo goed oppakken. Ook het mandje heeft de interesse van onze dochter gewekt. We gaan er maar gauw mee in bad. Kijken of ze dan ook zoveel plezier heeft.

Met de Flamingo in bad

Flamingo VtechZodra onze dochter met haar Flamingo in bad zit gaat het speelplezier gewoon verder. Het mandje wordt gebruikt om water op de Flamingo te gieten. Voor onze dochter is het nog wel een beetje lastig om de knop goed in te drukken. Met zulke natte kleine handjes begrijp ik goed dat ze even moet wennen, maar oefening baart kunst. Prettig aan de geluidjes is dat je niet na drie keer hetzelfde weer hoort. Er zit een uitgebreid repertoire op, zeker 55 verschillende geluidjes.

Het is opvallend om te zien dat de Vtech Flamingo uitnodigt tot interactie. Zowel buiten het bad, als in het bad. Ze begint te praten, te zingen. Af en toe hoor je het geluid wat minder goed, dit komt doordat de Flamingo dan in het water zit. Door eventjes de Flamingo uit het water te halen en er weer in te doen los je het op. Misschien is het ook wel nieuwigheid, maar vast staat dat onze dochter het niet uit maakt dat het geluid wat minder hard klinkt. Om meer informatie en om geluidsfragmenten te beluisteren kun je op de website van Vtech terecht.

Wie wordt jouw nieuwe vriendje?

*Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een review-exemplaar ontvangen*

Geverifieerd door ExactMetrics