Selecteer een pagina

In 1955 is de familie Bruna op vakantie in Egmond aan Zee. Voor het slapengaan verteld Dick Bruna aan zijn zoon een verhaal over een wit konijn dat in de tuin van het vakantiepark rondloopt. Dat zijn verhalen zoveel teweeg zou brengen, had hij waarschijnlijk vast niet durven dromen. In 1955 werd zijn eerste nijntje-boek uitgebracht in een rechthoekig formaat. Pas vanaf 1963 worden de boeken van nijntje uitgegeven in het vierkante formaat zoals we het nu nog steeds kennen. Ter ere van Nijntjes 65e verjaardag, die we vandaag 21 juni vieren, wordt er een nieuw boek van Nijntje uitgebracht: het kartonboek nijntjes verjaardag.

Nijntjes verjaardag

In nijntjes verjaardag zie je hoe nijntje haar verjaardagsfeest viert. Ze trekt haar allermooiste jurk aan en vader en moeder pluis hebben een verrassing voor haar. Er zijn ballonnen in allerlei kleuren, nijntjes stoel is versierd en al haar vriendjes zingen ‘lang zal ze leven’. Zing je ook mee?

Conclusie

nijntjes verjaardagElke kleurrijke pagina is voorzien van een trekzijde, die verschoven kan worden. Bij het in- of uittrekken van de schuifjes hoor je een klik-klak en zie je een verrassing. Dat maakt voorgelezen worden wel heel erg leuk! Zeker als knuffel konijn erbij mag zitten.

Voor meer nijntje artikelen kun je op Thuisleven terecht. Lees ook eens het artikel van sikkelcelziekte.

Informatie

Nijntjes verjaardag
ISBN: 978-90-5647-844-5
12,50 euro

Lees ook:

Is jouw kindje gek op nijntje?

Geverifieerd door ExactMetrics