Selecteer een pagina

Hier volgt weer een nieuw blog met hilarische uitspraken van kinderen. Geniet je mee?!

Kinderuitspraken

Max (2) weet al precies wat er nodig is om in de zomer naar buiten te mogen: eerst “innemeren” en dan z’n “zonbil” op. (Insmeren en zonnebril )

Mijn 4 jarige zit op de wc voor een grote boodschap. Ze zit nog maar net op de wc en dan: “O nee mama ik heb een dier!!!” (Diarree)

Elin (3): Nee joh, dat is geen wipkip, maar een lieveheersbeestjeskip!”

Thijs (4) had het gister druk: hij was een ridder die een kamer vol “engelingen” (engerds) moest verslaan.

Ik hoor al uren lang ‘mama’ en ‘mama’ en nog eens ‘mama’. Ik word er niet goed van en zeg tegen onze jongste spruit (3jr) dat ik het woord ‘mama’ of ‘maaaaaam’ even niet meer wil horen. Dochter kijkt mij aan en zegt ‘ok, doe ik hoor, ik ga goed luisteren’. Paar seconden later ‘RIIIIIIEEEEEANNE!

Thijs (4) eet een augurk: “Hmmm, dat is een lekkere eetcactus”!

Dochter komt vandaag naar mij toe dat ze een munt van vroeger heeft. Als ik vraag uit welk jaartal de munt is antwoord ze “1981”. (Zelf ben ik geboren in 1985, ik word niet oud genoemd maar weet nu wel dat ik “vroeger” geboren ben).

Iris van 7 weet het helemaal: “Papa is mama’s pinmachine”.

Melony (7) is druk met hardop de tafels te oefenen, begint Evie (5) plots de stoelen te tellen…

Gisteren mocht Tim (9) even een boodschap halen. Hij kwam blij terug en vertelde dat de mevrouw achter de kassa heel lief is. Op de kassa stond namelijk dat hij €5,42 moest betalen en hij kreeg van de €10,00 die hij gaf €4,60 wisselgeld. Dus ik heb €0,02 cent gekregen van die mevrouw!!!
Zijn dag kon niet meer stuk.

Sarah (4) wil graag een top (piek) op haar kerstboom

Rhodé ziet mijn wandelsokken met een L en R erop en zegt: “Zo, dat zijn slimme sokken!”

Wij liepen afgelopen weekend in de stad en Tom kwam zijn secretaresse tegen in de stad. Netjes als hij is, stelt hij ons aan haar voor en visa versa. Ook haar man en hondje waren aanwezig. Nadat we allen weer onze eigen weg vervolgen loopt onze kleine meid (7) naar Tom toe en vraagt: “Papa. Wie was dat?” Tom antwoord vervolgens dat het een vriendin is. Waarop de meid zegt dat hij niet vreemd mag gaan…

Tom is vandaag huiswerk aan het maken met Daan (13) en Vera (11). Het woord multinational komt in de toets voor. Om de toetst goed te leren is het natuurlijk goed om ook de woorden te kennen (woordenschat). Zodoende wordt het woord ontleed om zelfstandig te kunnen achterhalen wat dit betekent. Zo heb je multi en national. Multi (veel) weten ze al snel maar national? Dus gaan we eens kijken wat een national is. Dus vraagt mijn partner op een gegeven moment wat is één natie? Het antwoord van Daan: “Iets met Duitsers en de tweede wereldoorlog”.

Wij rijden langs Frankfurt en zien een vliegtuig landen. Sarah zegt: “Kijk die is aan het neerstijgen”

Lucas en Eva kregen vandaag op school bleekselderij. Terwijl we naar school lopen zegt Lucas (4): Mama ik ga die bamboe niet eten. Dus ik vertel hem dat ie het in elk geval even kan proeven. Hij zegt nee, want daar ben ik allergisch voor. (Hij heeft dit nog nooit geproefd dus dat lijkt me heel sterk )

Mijn jongste dochter van 6 loopt de kamer op van haar zus, ziet iets liggen dat ze blijkbaar al een poosje kwijt was en zegt ‘hier was ik jaren naar op zoek’

Lees ook:

Kan jij er ook zo om lachen?

Geverifieerd door ExactMetrics