Selecteer een pagina

Onze woning was bij de aankoop rondom voorzien van raamdecoratie. Hoewel netjes onderhouden niet geheel in onze smaak en wat gedateerd. Zeker de kinderkamers kunnen wel een upgrade gebruiken dus we gaan op zoek naar een rolgordijn. Dit omdat rolgordijnen qua gebruiksgemak goed bevallen en ze in leuke designs verkrijgbaar zijn.

Een nieuw rolgordijn

Wanneer je te maken hebt met standaardmaten is de aanschaf van een nieuw rolgordijn eenvoudig. Je zou bij iedere bouwmarkt kunnen slagen. Als je tenminste zelf handig genoeg bent om ze te monteren. Nu wil het geval dat het slaapkamerraam van onze dochter wel een standaard maat heeft, alleen dat haar kozijn niet veel ruimte biedt voor montage. Dit wordt dus een kwestie van meten is weten en dat dan weer dubbel checken.
Ook over de kant van de bediening van het rolgordijn zijn vooraf knopen doorgehakt. Kan ze wel bij de ketting als ze over haar bureau heen rijkt of liever aan de kant van haar boekenkast? Als we alles op een rijtje hebben dan gaan we er op een avond rustig voor zitten.

Het bestellen van een nieuw rolgordijn

We hebben de maten (en de koffie) paraat. Het invoeren van deze maten blijkt eenvoudig, alles draait om de millimeters. Gaandeweg het bestelproces blijkt dat er ook Perfect Fit rolgordijnen bestaan. Het rolgordijn zit in een cassette en wordt door zijgeleiders tot aan het kozijn of de vensterbank geleid. Het totaal vormt zo een afgesloten geheel en dat neemt direct het grootste bezwaar van een rolgordijn weg, dat er licht langs kan schijnen. Toch besluiten we om voor een gewoon rolgordijn te gaan, maar dan van een verduisterende stof. Dit vinden wij voor een kinderkamer perfect. De slaapkamer van onze dochter is gericht op het Zuiden. Zij heeft het warme avondzonnetje op haar raam, verduistering is dan wel handig. Anders valt ze misschien pas ver na zonsondergang in slaap. Het moeilijkste moet nog komen, het kiezen van de stof. Ze maakt zich er makkelijk van af door alleen een kleuropgave te doen, blauw moet het worden. Maar welke kleur blauw dan? Daar geeft ze geen antwoord op en we besluiten om een grapje met haar uit te halen. We kiezen het design met alle kleuren blauw van de wereld. Welterusten kind!

Lees ook:

Heb jij een rolgordijn in huis?

Geverifieerd door ExactMetrics