Thuisleven.com
Rolgordijnen, jaloezieën en/of gordijnen
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > Ramen > Rolgordijnen, jaloezieën en/of gordijnen

Rolgordijnen, jaloezieën en/of gordijnen

Ben jij op zoek naar iets sfeervols voor het raam? Helemaal perfect, in deze blog zet ik namelijk een aantal zaken op een rij. Er zijn tal van mogelijkheden waar je uit kunt kiezen en ik help je graag op weg.

Stap 1: Waar wil je de raamdecoratie hebben

Als eerste is het natuurlijk belangrijk om te weten waar je de raamdecoratie wilt hebben te hangen. Moet het in de badkamer zijn, in de woonkamer, de slaapkamer of misschien zelfs in de serre? Deze stap is belangrijk in het afwegen van je keuze. In een badkamer is het namelijk niet handig om een gordijn te plaatsen voor een raam. Net zoals je een gordijn niet hangt voor een zolderraam. Kortom het moet praktisch, functioneel en ook mooi zijn!

Stap 2: Inspiratie opdoen

Doe inspiratie op. Ofschoon het in een winkel nog zo mooi kan hangen, kijk eens bij mensen om je heen hoe het daadwerkelijk hangt. Ik heb namelijk ooit de fout gemaakt om gordijnen (lekker goedkoop) te kopen en uiteindelijk zijn ze helemaal uit gaan hangen. Bovendien kun je op die manier ook eens vragen, om je heen, wat nu echt handig is.
Houdt ook rekening met je eigen leefstijl. Ben je een grote roker dan zijn gordijnen wellicht handig omdat je deze met regelmaat uit kunt wassen. Wil je rolgordijnen wassen vergt dit iets meer tijd.
Vergeet ook niet om Google, Pinterest en woonbladen uit te kammen op zoek naar de meest sfeervolle oplossingen.

Stap 3: Wat wil je? Jaloezie, rolgordijn of gordijn?

Kies je voor een jaloezie, rolgordijn of gordijn? Afhankelijk van het materiaal dat je uitkiest zijn hier kleuren aan verbonden. Zo kunnen jaloezieën prachtig zijn in een huis, toch vind ik het wat ouderwets en ook wel iets saai. Immers is het haast altijd hetzelfde kleurtje. Met (rol)gordijnen kun je juist helemaal los gaan. Gordijnen dien je aan een stang of rails te hangen die je op en neer schuift. Rolgordijnen hebben een vaste plek en kun je omhoog en omlaag bewegen. Dat heeft weer zijn voordelen met de (laagstaande) zon.

Stap 4: Besluiten nemen

Welk materiaal je ook kiest maak ook de overweging of je verduisterend te werk wilt gaan of dat dit geen pré is. Als je ook hierin een besluit genomen hebt, kun je kijken naar de kleuren. Kies je voor een neutrale kleur, een printje of juist voor een knallende kleur?

Stap 5: Check, check dubbelcheck!

Keuze gemaakt? Loop dan nog even alles goed na: afmetingen, type raam, kleur, materiaal, hoe schoon te maken en natuurlijk prijsafwegingen.
Klopt alles? Bestellen maar!

Lees ook:

Wat heb jij hangen?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

  • Goede raambekleding vind ik ook echt onmisbaar in de slaapkamer. Het is zo belangrijk de keuze hiervan, want je wil juist dat raambekleding mooi het licht binnenlaat als dat het ook verduisterd. Ik zocht juist deze combinatie en vond rolgordijnen niet echt ideaal voor in de slaapkamer. Een vriendin attendeerde mij toen erop dat ik duette moest aanschaffen. Ik wist zelf nog niet wat duette waren, maar ik heb toen op advies duette gordijnen aangeschaft en die zijn top. Ze zijn super sfeervol en ook nog eens multifunctioneel. Echt een aanrader

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics