Plak het zelf met raamfolie
Thuisleven.com > Lifestyle & Interieur > Privacy- Plak het zelf met raamfolie.

Privacy- Plak het zelf met raamfolie.

Onze glazen pui, ik heb er al vaker over geschreven, is nogal breed en hoog. Prachtig natuurlijk al dat (zon)licht in onze leefruimte maar het heeft ook zo zijn nadelen. Helemaal als er een parkeergarage, die 24 uur per dag geopend is, bij je binnen gluurt.

Privacy.

Bij mooi weer zitten we graag in het zonnetje op ons dakterras. Op de muur hebben we plantenbakken geplaatst, dat scheelt al snel een hele verdieping van de parkeergarage die ons kan zien. En we genieten volop van de plantjes en hommels die daar op af komen. In de late namiddag, helemaal nu de herfst al intreed, hebben we weleens een lamp branden boven de eettafel. Dan kunnen de meisjes lekker knutselen of zien wij tenminste wat er op ons bord ligt. Dat licht trekt de aandacht van de bezoekers van de parkeergarage en geeft mij het gevoel dat we in een etalage leven. Op de late avond, als we televisie kijken, dan sluiten we de gordijnen. Wel jammer dat we dan de maan en de sterren niet meer zien.

Raamfolie.

Eigenlijk is het alleen het middelste gedeelte van onze pui dat geblokt moet worden. De muur met plantenbakken schermt de onderste verdiepingen af. Zou raamfolie de oplossing kunnen zijn? Dat dient dan wel geschikt te zijn voor HR++ glas en niet zoals de raamstickers, die we rond kersttijd weleens plakken, met loslatende hoekjes. Hoe leuk zou het zijn als ik zelf iets kon ontwerpen dat niet alleen privacy geeft maar ook een luxe uitstraling aan onze woonkamer geeft. Net als een mooi behang op de muur, maar dan voor drie ramen, die ook nog eens variëren in grootte.

Plak het zelf.

Bij Plak het zelf vind ik wat ik zoek. Ik kan er zelf de afwijkende maten van onze ramen invoeren en naar mijn smaak de raamfolie ontwerpen. Er zijn voldoende instructievideo’s die mij op weg helpen en het design programma is uiterst gebruiksvriendelijk. Alleen wat zal ik eens schrijven of tekenen op onze raamfolie balk? Een leuke tekst als ‘Home, sweet, home’ of zal ik er wat vogels uitsnijden. Jeetje, dat valt nog niet mee. Heb jij misschien een idee?

Lees ook:

Voel jij je weleens bekeken in je eigen huis?

*dit artikel is binnen een samenwerking tot stand gekomen*

Linda Meester

Mede-eigenaar van Thuisleven.com & TuinenBuitenleven.com. Gehuwd en moeder van 3 dochters. Ik houd van wandelen, fietsen en in de tuin werken.

4 reacties