NIEUW: Museummaand met één ticket naar 13 musea in de Euregio.
Thuisleven.com > Er op uit > Dagje weg > Museum > NIEUW: Museummaand met één ticket naar 13 musea in de Euregio

NIEUW: Museummaand met één ticket naar 13 musea in de Euregio

Een maand lang toegang tot 13 musea in Nederland en Duitsland: dat is de Museummaand, die plaatsvindt van 10 november tot 10 december. Met slechts één ticket van €25 kun je kennismaken met de culturele schatten in de grensregio. Dit ticket geeft je onbeperkte toegang tot alle deelnemende musea in Venlo, Roermond, Krefeld en Mönchengladbach.

Deelnemende musea:

Deelnemende musea in Nederland zijn onder andere het Van Bommel van Dam Museum, het Limburgs Museum, Keramiekcentrum Tiendschuur, Missiemuseum Steyl, en het Limburgs Schutterij Museum. In Duitsland omvat het aanbod de Kunstmuseen Krefeld, waaronder het Kaiser Wilhelm Museum en Haus Lange Haus Esters, en ook het Museum Burg Linn, het Deutsches Textilmuseum Krefeld, Cuypershuis in Roermond, Museum Abteiberg, Städtisches Museum Schloss Rheydt en het Textiltechnikum in Mönchengladbach.

Gezamenlijk ticket

Het gezamenlijke ticket, dat vanaf 2 november beschikbaar is, geeft je de mogelijkheid om de hele maand november onbeperkt deze musea te bezoeken. Hierdoor krijgt iedereen de kans om de culturele schatten in de grensregio te ontdekken.

Museummaand

De Museummaand is een initiatief om grenzen weg te nemen en culturele diversiteit in de regio te benadrukken. Het project wordt medegefinancierd door het Interreg Programma Deutschland-Nederland en de Europese Unie. Ter gelegenheid van de Museummaand rijden er op 11 en 12 november gratis bussen tussen de Nederlandse en Duitse partnersteden Venlo en Krefeld, en tussen Roermond en Mönchengladbach. Gratis busritten zijn beschikbaar, maar reservering is vereist via de website van de Museummaand.

Lees ook:

Welk museum zou jij graag willen bezoeken?

Foto’s: Museummaand

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Geverifieerd door ExactMetrics