Thuisleven.com
NIEUW: Museummaand met één ticket naar 13 musea in de Euregio.
Thuisleven.com > Er op uit > Dagje weg > Museum > NIEUW: Museummaand met één ticket naar 13 musea in de Euregio

NIEUW: Museummaand met één ticket naar 13 musea in de Euregio

Een maand lang toegang tot 13 musea in Nederland en Duitsland: dat is de Museummaand, die plaatsvindt van 10 november tot 10 december. Met slechts één ticket van €25 kun je kennismaken met de culturele schatten in de grensregio. Dit ticket geeft je onbeperkte toegang tot alle deelnemende musea in Venlo, Roermond, Krefeld en Mönchengladbach.

Deelnemende musea:

Deelnemende musea in Nederland zijn onder andere het Van Bommel van Dam Museum, het Limburgs Museum, Keramiekcentrum Tiendschuur, Missiemuseum Steyl, en het Limburgs Schutterij Museum. In Duitsland omvat het aanbod de Kunstmuseen Krefeld, waaronder het Kaiser Wilhelm Museum en Haus Lange Haus Esters, en ook het Museum Burg Linn, het Deutsches Textilmuseum Krefeld, Cuypershuis in Roermond, Museum Abteiberg, Städtisches Museum Schloss Rheydt en het Textiltechnikum in Mönchengladbach.

Gezamenlijk ticket

Het gezamenlijke ticket, dat vanaf 2 november beschikbaar is, geeft je de mogelijkheid om de hele maand november onbeperkt deze musea te bezoeken. Hierdoor krijgt iedereen de kans om de culturele schatten in de grensregio te ontdekken.

Museummaand

De Museummaand is een initiatief om grenzen weg te nemen en culturele diversiteit in de regio te benadrukken. Het project wordt medegefinancierd door het Interreg Programma Deutschland-Nederland en de Europese Unie. Ter gelegenheid van de Museummaand rijden er op 11 en 12 november gratis bussen tussen de Nederlandse en Duitse partnersteden Venlo en Krefeld, en tussen Roermond en Mönchengladbach. Gratis busritten zijn beschikbaar, maar reservering is vereist via de website van de Museummaand.

Lees ook:

Welk museum zou jij graag willen bezoeken?

Foto’s: Museummaand

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics