Thuisleven.com
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Eten en drinken > Hoofdgerecht > Maggi Mals en Kruidig, kipfilet in kruidenpapier

Maggi Mals en Kruidig, kipfilet in kruidenpapier

We worden wel eens getriggerd door de televisiereclame. Zo ook in het geval van Maggi Mals en Kruidig. Het eens anders bereiden van onze kipfilet spreekt ons wel aan en ik koop een verpakking Maggi Mals en Kruidig, Mediterrane kruiden voor 1,49 euro. In de verpakking zitten vier PAPYRUS vellen goed voor het bereiden van circa 600 gram kipfilet.

Op voorhand ben ik sceptisch, het bereiden van kip zonder boter of olie in papier, dat kan bijna niet. Dat wordt vast een troepje. Ook de bereidingstijd van tien minuten per zijde neem ik met een korreltje zout. Ik ga met de kleuter naar zwemles en we zullen zien. Teruggekomen ruikt het heerlijk in huis. Manlief staat tevreden bij het gasfornuis. Het is geen zooitje en de kipfilets liggen vredig in de pan. Kortom we vallen met onze neus in de boter.

Bereidingswijze Maggi Mals en Kruidig

1. Verwarm een grote koekenpan zonder boter of olie kort voor op lage stand;
2. Vouw de PAPYRUS open en leg de kipfilet op de gekruide kant, vouw het PAPYRUS om de filet heen en druk die aan de dikste kant stevig aan;
3. Leg de ingepakte kipfilets in de koekenpan en bak op laag vuur 9 a 10 minuten per zijde;
4. Neem de ingepakte kipfilets uit de koekenpan, verwijder het PAPYRUS en geniet!

Handig of niet?

Er komen geen sappen uit het papier druipen, alles blijft bewaard en maakt de kipfilet mals. Het gasfornuis is ook nog schoon, er is niet gespetterd. Rondom de filet zit een ruime kruidenlaag die de kip zijn Mediterrane smaak geeft. Wij hebben tweemaal van de Maggi Mals en Kruidig gegeten. Jammer dat de verpakking niet hersluitbaar is. De PAPYRUS laat in lengte geen ruimte over om de geopende verpakking te vouwen o.i.d. De Maggi Mals en Kruidig is zeker voor herhaling vatbaar. De volgende keer wil ik graag de Paprika Peterselie smaak proeven. De Knoflook fijne kruiden zal vast ook een keer bereid worden.

Variatietip: snijdt de kipfilet aan de zijkant open en vul deze bijvoorbeeld met kaas of gebakken spekblokjes.

Lees ook:

Heb jij wel eens Maggi Mals en Kruidig bereid?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

  • Al over nagedacht waar de kalorieën vandaan komen (128 per portieb; bijna 2 boterhammen)? Er zit wel degelijk vet in en ook nog onverzadigd, maar de hoeveelheid vet volgens de verpakking kan dit aantal kalorieën niet opleveren. Misschien toch zelf maar een bakpapiertje invetten en bestrooien met kruiden?

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics