Maak je eigen Brusselse wafels.
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Eten en drinken > Gebak > Maak je eigen Brusselse wafels

Maak je eigen Brusselse wafels

Brusselse wafels zijn vrij eenvoudig en ook goedkoop om zelf te maken. In dit artikel leg ik het je uit.

Ingrediënten:

 • 1 kilo niet rijzend meel
 • 400 gram zachte boter
 • 8 tot 10 eieren
 • 1,5 liter melk
 • 20 gram suiker
 • 30 gram vanillesuiker
 • 50 gram verse gist
Maak je eigen Brusselse wafels.

Bereidingswijze:

 1. De verse gist oplossen in wat lauwwarme melk en wat suiker.
 2. 2Het meel in een kom gieten, een kuiltje maken, de lauwwarme melk erin gieten, het geheel goed kloppen en de eierdooiers toevoegen.
 3. De zachte boter en vervolgens de gist + de tot sneeuw geklopte eiwitten toevoegen.
 4. Het deeg ongeveer 45 minuten laten rijzen.

Verwarm na zo’n 30 minuten (dus 15 minuten voor je begint met bakken) het wafelijzer voor zodat deze een baktemperatuur heeft van ongeveer 200°, voor er gebakken kan worden.

Zodra je begint met bakken dien je de hele vorm vol te gieten met deeg en laat vervolgens het deeg “lopen” in het ijzer zoals bij pannenkoeken. Ik heb zelf de Tefal King Size WM756D – Wafelijzer hiervoor gebruikt. In dit wafelijzer kun je het deeg heel makkelijk laten lopen door het ijzer om te draaien, nadat hij gesloten is. Open het ijzer de eerste 2 tot 3 minuten niet. Na 3 tot 4 minuten zijn de wafels klaar.

De wafels zijn warm het lekkerste om te eten. Aangezien de wafels zelf niet heel veel smaak hebben, zijn ze vooral lekker met aardbeien, poedersuiker, etc. Of, in ons geval, met een chocolade fontijn.

Lees ook:

Welke topping heb jij graag op Brusselse wafels?

Foto’s: Miranda de Jong & Pixabay

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics