Selecteer een pagina

Duplo heeft 5 verschillende gratis te downloaden apps voor peuters en kleuters. Ze zetten aan tot fantasierijk denken. Mijn dochter van bijna 3 speelt ze graag. In deze blog wil ik elk van deze 5 apps met u doorlopen.

LEGO® DUPLO Animals – Ontdek de vrije natuur!

Konijn en Giraf willen hun vriend Beer, die een winterslaap houdt, een cadeau bezorgen. Daarvoor moeten ze een lange reis maken. En niet zomaar een reis, want onderweg komen ze van alles tegen. Ze gaan met de auto, met de boot, met de slee … En daarnaast helpen ze nog andere dieren die ze onderweg tegenhouden. En dan komen ze allemaal aan bij het hol van Beer. Met het cadeau natuurlijk! Hoe zou hij het vinden om gewekt te worden uit zijn slaap? En welk cadeau zit er in het pakje? En dan gaan ze met elkaar een groot feest vieren! En daar horen natuurlijk allemaal lekkere dingen bij!

LEGO® DUPLO® Trains – Doorkruis het land met de LEGO® DUPLO® Trein

Treinen zijn fascinerend voor kinderen. In deze app bestuur je zelf de trein. Deze trein is heel herkenbaar van de echte Duplo trein. Als het sein op groen staat mag de trein rijden. Door een hendel opzij te schuiven van 1 -10 kun je bepalen hoe hard dat de trein gaat. Onderweg kom je van alles tegen waar je ook op kunt klikken. Dieren, bomen, bloemen… Is het sein rood? Stoppen maar! De trein staat stil op het perron en daar is ook van alles te doen. Er moet vracht geladen worden, en je mag zelf weten welke vracht er in jouw trein meegaat; wortels, zand, bananen, enz. Of staan er mensen op het perron?

Kaartje knippen en instappen maar! Jij geeft de mensen een plekje in de trein! Blaas je op je fluit? Rijden maar weer! Onderweg moet er ook nog getankt worden. Ieuuuuuw … Noodstop! Waar is de brug? Bouw een brug die jij mooi vind zodat de trein weer verder kan rijden tot de laatste halte! En als je daar bent aangekomen is je missie voltooid!
LEGO DUPLO Train kunnen de redeneervaardigheden van peuters helpen trainen (ja, dit is een woordspeling) wanneer ze moeten nadenken over waar ze naartoe moeten en wat ze moeten doen om ervoor te zorgen dat iedereen en alles op de vereiste bestemming terechtkomt.

LEGO® DUPLO Food – Open je eigen eetkraampje!

Als eerste kies je of je een kraampje opent waarin je ijsjes, taartjes of hamburgers verkoopt. De zon komt op en je maakt alles in orde voor een nieuwe dag. Je zet de stoelen op het terras klaar, het klapbord zet je bij de ingang en je opent de deuren van je kraampje. Er komt een vrachtwagen aangereden met alle etenswaren die je nodig hebt voor deze nieuwe dag. Alleen wordt dit voor je kraampje neergezet, je moet dus alles nog naar binnen brengen en in de kasten opbergen. En dan is alles klaar om je eerste klant te ontvangen.

Je klant bestelt iets en dat ga jij samenstellen, precies zoals de klant het wil hebben. En zo help je al je klanten van die dag. Ondertussen is het best wel vies geworden in je kraampje. Dat wordt boenen zeg. Met een bezem, een dweil, een spons en dan nog alles droogmaken, net zolang totdat alles weer blinkt. Nog even buiten opruimen, de deur sluiten en de dag is weer voorbij!
Door de nadruk te leggen op het namaken van de bestelling van de klant aan de hand van gissen en missen, felle kleuren en duidelijke vormen, voegt dit spel een leuke dimensie toe aan de ontwikkeling van de redeneervaardigheden van je kind.

En je leert met dit spel met de tablet om te gaan. Mijn dochtertje snapte het spelletje heel goed, maar swipen bleek toch nog wel erg moeilijk te zijn 😉

LEGO® DUPLO® Circus – Baat je eigen circus uit!

Het circus is in de stad. Voor de kassa staat al een hele rij mensen te wachten om een kaartje te kopen. Als iedereen een kaartje heeft gekocht is het tijd om te beginnen. Jij kiest het circusdier of clown die een kunstje aan het publiek mag laten zien en daarna nog welk kunstje er gedaan gaat worden. Na elk kunstje krijg je natuurlijk een groot applaus! Het wordt een spannende show!
Een kleurrijk en creatief spel waarmee peuters een rol kunnen spelen in wat er zich ‘achter de schermen’ afspeelt in een circus, door hun eigen circus uit te baten, schattige dieren te verzorgen en het belonende gevoel van een overweldigend applaus te beleven!

LEGO® DUPLO® Ice Cream – Bouw het perfecte ijsje

Het is warm en je zult maar zin hebben in een ijsje. Dit overkomt Konijn. Konijn gaat naar beer om te overleggen. Beer heeft gelukkig een idee. Ze pakken de boot en varen naar een ander eiland. Na een lange boottocht waar onderweg van alles is te zien komen ze aan op het eiland. Daar komen ze een boer tegen die zijn strobalen heeft verloren. Samen helpen ze de boer de strobalen weer op de trekker te leggen en gelukkig mogen ze meerijden naar de boerderij. Daar aangekomen helpen ze de boer nog even. Maar het is warm en ze beginnen steeds meer zin te krijgen in een ijsje. Samen gaan ze op weg met de trekker, maar ja, die gaat niet zo hard. En dan komen ze nog een pechgeval tegen. Natuurlijk rijden ze daar niet aan voorbij en helpen een handje.

Ze trekken verder en dan komen ze een eettentje tegen. Helaas is daar geen ijs en gaan ze weer verder. Ondertussen zitten er wel 6 mensen in de trekker. En dan … eindelijk ijs. Iedereen krijgt een ijsje met wel 5 bollen. Als laatste is konijn aan de beurt, maar helaas, het ijs is op. Gelukkig zijn zijn vrienden niet te beroerd om elk een bolletje ijs af te staan aan konijn. En dan kunnen ze samen genieten van een lekker ijsje op deze warme zomerdag!
Met behulp van de leuke en gevarieerde minispelletjes van LEGO® DUPLO® Ice Cream krijgt je peuter het begrip vriendschap onder de knie. Daarnaast zit de set boordevol ideetjes om activiteiten van volwassenen op een creatieve manier na te bootsen.

Lees ook:

Hebben jullie Duplo in huis?

Geverifieerd door ExactMetrics