Selecteer een pagina

Wist jij dat in een ruimte met veel daglicht de productiviteit bij kinderen en volwassenen toe neemt met zo’n 15%? Dat komt omdat we ons bij genoeg licht beter kunnen concentreren. In de verschillende vertrekken in huis kun je mooie (design) lampen ophangen. Om het stroomgebruik te verlagen zorg je er natuurlijk voor dat de lampen LED verlichting hebben. Voor de vertrekken in en om huis die iets minder vaak bezocht worden, maar niet onbelangrijk zijn, kun je LED TL buizen overwegen. Denk hierbij aan de garage, kelder, zolder en wellicht zelfs het tuinhuisje. Ook deze kun je tegenwoordig voorzien van LED verlichting. Een lange zoektocht blijft je bespaard want je kunt LED TL buizen online kopen. Easy peasy toch?!?

LED TL buizen

LED lampen zijn beter voor jouw portemonnee en voor het klimaat. Met LED verlichting verbruik je namelijk minder energie, ze bevatten geen schadelijke gassen en gaan bovendien een stuk langer mee. Ook handig dus voor de gemakzucht om minder vaak een lamp te hoeven vervangen. Maar wellicht nog velen malen fijner voor lampen die op de moeilijk bereikbare plekken zitten. Tussen LED en LED zit echter wel wat verschil en daarom help ik je graag bij het maken van de juiste keuze.

Hoe kies je de juiste LED TL buis?

LED lamp met strepen

LED lamp met strepen

Als eerste is het belangrijk om te weten waar de LED buis komt te hangen. Zo zijn er voor ruimtes waar het koud is andere LED buizen dan in ruimtes waar het warmer is. Daarnaast is het handig om te weten wat daar vaak gedaan wordt. Zo maak ik vaak foto’s en vind ik het belangrijk dat er geen strepen op mijn foto’s terecht komen zoals op de foto hiernaast. In een garage of tuinhuis is fotografie waarschijnlijk een stuk onbelangrijker en maakt dat niet zoveel uit. Wel is het handig om rekening te houden met de kleur temperatuur. Er zijn diverse mogelijkheden waaronder:

  • 3000K: Warm wit licht. Wordt veelal gebruikt in ruimten waar sfeer belangrijk is, bijvoorbeeld in hotels.
  • 4000K: Koel wit licht. Deze lichtkleur wordt veelal gebruikt in kantoren en magazijnen.
  • 6500K: Daglicht wit. Erg koel wit licht dat veelal gebruikt wordt in ziekenhuizen en magazijnen.

Ben jij al overgestapt op LED TL buizen?

Geverifieerd door ExactMetrics