TL buizen in de garage
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > Lampen > LED TL buizen in en om huis

LED TL buizen in en om huis

Wist jij dat in een ruimte met veel daglicht de productiviteit bij kinderen en volwassenen toe neemt met zo’n 15%? Dat komt omdat we ons bij genoeg licht beter kunnen concentreren. In de verschillende vertrekken in huis kun je mooie (design) lampen ophangen. Om het stroomgebruik te verlagen zorg je er natuurlijk voor dat de lampen LED verlichting hebben. Voor de vertrekken in en om huis die iets minder vaak bezocht worden, maar niet onbelangrijk zijn, kun je LED TL buizen overwegen. Denk hierbij aan de garage, kelder, zolder en wellicht zelfs het tuinhuisje. Ook deze kun je tegenwoordig voorzien van LED verlichting. Een lange zoektocht blijft je bespaard want je kunt LED TL buizen online kopen. Easy peasy toch?!?

LED TL buizen

LED lampen zijn beter voor jouw portemonnee en voor het klimaat. Met LED verlichting verbruik je namelijk minder energie, ze bevatten geen schadelijke gassen en gaan bovendien een stuk langer mee. Ook handig dus voor de gemakzucht om minder vaak een lamp te hoeven vervangen. Maar wellicht nog velen malen fijner voor lampen die op de moeilijk bereikbare plekken zitten. Tussen LED en LED zit echter wel wat verschil en daarom help ik je graag bij het maken van de juiste keuze.

Hoe kies je de juiste LED TL buis?

LED lamp met strepen
LED lamp met strepen

Als eerste is het belangrijk om te weten waar de LED buis komt te hangen. Zo zijn er voor ruimtes waar het koud is andere LED buizen dan in ruimtes waar het warmer is. Daarnaast is het handig om te weten wat daar vaak gedaan wordt. Zo maak ik vaak foto’s en vind ik het belangrijk dat er geen strepen op mijn foto’s terecht komen zoals op de foto hiernaast. In een garage of tuinhuis is fotografie waarschijnlijk een stuk onbelangrijker en maakt dat niet zoveel uit. Wel is het handig om rekening te houden met de kleur temperatuur. Er zijn diverse mogelijkheden waaronder:

 • 3000K: Warm wit licht. Wordt veelal gebruikt in ruimten waar sfeer belangrijk is, bijvoorbeeld in hotels.
 • 4000K: Koel wit licht. Deze lichtkleur wordt veelal gebruikt in kantoren en magazijnen.
 • 6500K: Daglicht wit. Erg koel wit licht dat veelal gebruikt wordt in ziekenhuizen en magazijnen.

Ben jij al overgestapt op LED TL buizen?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

10 reacties

 • in de loop van de tijd wel aardig wat led lampen aangeschaft voor de donkere hoekjes in huis ….. ideaal! Ook een aantal led-panelen gemonteerd met een groot aantal lumen en dat is heel prettig. Bij een aantal hebben we er een voeler bij gemonteerd zo dat de lamp aangaat wanneer je in de buurt komt …….. gemak dient de mens.

 • Handig om te weten!

  We hebben bijna alles led inmiddels.

  Alleen nog de 2 tl bakken in de schuur niet en in de keuken niet onder de keukenkastjes. Die lamp doe ik nu bijna niet aan en de gewone spots met led lampen. Dan heb ik ook voldoende licht.

  We wachten toch tot ze kapot zijn en dan led erin. De lampen in de schuur zelden aan. Zit een raam in dus licht.

 • Deze TL buizen vind ik in huis niet zo gezellig staan.
  Wel hebben wij 2 grote TL buizen in de garage.
  Weet niet of dat LED TL buizen zijn.
  Fijn dat we daar veel licht hebben als we daar aan het klussen zijn.

 • Wij hebben nog nergens led tl buizen. Wel veel ledlampen. Alleen op zolder hebben we een tl buis. Als die stuk gaat komt er een led voor in de plaats.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics