Thuisleven.com
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > Vloer > Hoogpolig vloerkleed voor de koude dagen…

Hoogpolig vloerkleed voor de koude dagen…

Als ik ergens een hekel aan heb, dan is het wel kou. En laat ik nou net zo’n type zijn die het altijd koud heeft. Zelfs met een temperatuur van 30 graden, krijg ik het voor elkaar om koude handen / voeten te hebben. Van alles hebben we al geprobeerd. Warm – koud bad, sporten, gezond eten en nog heel veel meer. Maar helaas heeft niks een doorslag gegeven. Dan maar op zoek naar andere mogelijkheden om het toch warmer te krijgen. Zo heb ik al geïnvesteerd in warme sokken, hangt mijn kast vol met sjaaltjes en vesten in allerlei soorten en maten. Maar zodra er wat toch door huis komt, ook al heb ik mijn sokken en pantoffels aan, dan krijg ik koude voeten. Het Hoogpolig vloerkleed moet hier verandering in gaan brengen.

Waarom een vloerkleed?

Het is een feit dat een vloerkleed een prachtige accessoire is voor je huiskamer, je slaapkamer of misschien wel de speelkamer. Buiten dat om zijn er natuurlijk meerdere redenen waarom je een vloerkleed in huis kunt overwegen. Een strak ingericht huis kan mooi doen overkomen, maar ook erg kil. Een vloerkleed kan die kilte breken. In de speelkamer is het een prachtig object waar je kindje op kan spelen. En als je slim bent kies je er meteen een uit met een patroon zodat het ook nog eens functioneel is.
In de slaapkamer is een vloerkleed juist erg fijn om je blote voeten op te laten staan zodra je uit je warme bed komt. En zo zullen er nog veel meer redenen zijn waarom een vloerkleed ook bij jou in huis past. Of ga je juist voor een vloerkleed buitenshuis?

Terug naar mijn “probleem”

Een beetje afgedwaald qua gedachtegang, dus even terug naar mijn eigen “probleem”. Onze vloer is van hout, dankzij de serre trekt er heel wat koude lucht over die vloer heen. We hebben al gordijnen in de serre hangen zodat het iets tegen houdt maar dat is helaas niet genoeg voor de vloer. Maar buiten mijn koude voeten om is er nog een andere reden waarom wij graag een vloerkleed in huis willen hebben. Onze kinderen liggen namelijk heel graag op de grond als we eens t.v. kijken. Op een tochtige vloer ben ik daar geen fan van maar met een kleed erop is dat toch een heel ander verhaal.

De keuze om een hoogpolig vloerkleed te nemen is dan ook niet geheel onlogisch voor ons. Een hoogpolig vloerkleed voorkomt dat de toch door de hele woonkamer heen trekt (vergelijk het me een geluidswal voor het lawaai van de snelweg). Tevens is zo’n kleed heerlijk zacht en zijn we dan ook meteen van twee problemen af.

Waar vinden we een hoogpolig vloerkleed?

Menige winkels zijn we afgestruind. En net zo vaak zijn we de winkel weer uitgestapt omdat we de prijs / kwaliteitsverhouding niet oké vonden. En dan ben je het na een tijd wel zat. Tot ik ineens het Hoogpolig vloerkleed – Shaggy Ivory effen tegen kom op de website van Volero. Zodra ik de grootste maat aanklik verwacht ik een prijs waar ik niet vrolijk van zou worden, maar nee! Slechts €159,95. Vergeleken met de hoge prijzen die ik in winkels aan tref ben ik behoorlijk onder de indruk van deze prijs. Hij wordt dan ook meteen besteld, uiteraard in overleg met mijn partner.

Nu hebben we een hoogpolig vloerkleed in huis, maar vinden we er nou van?

Zoals je hebt kunnen lezen heb ik hoge verwachtingen van een vloerkleed in huis. Maar nu het kleed er eindelijk ligt, komt natuurlijk de vraag wat vinden wij er van?

Wel ik kan alleen maar lovend zijn. De tocht wordt inderdaad, zoals gehoopt, tegen gehouden en daardoor heb ik ook echt al het gevoel warmere voeten te hebben. Maar ja tussen een gevoel en de werkelijkheid kan een verschil zitten. Daarom heb ik een paar keer afgewisseld gezeten en, niet lachen, de temperatuur tussen mijn tenen opgemeten met een thermometer en wat blijkt, er zit echt verschil in qua temperatuur!

Wat ik bovendien ook echt heel erg prettig vind, is de grootte van het vloerkleed. De salontafel past er met gemakt op en ook de kinderen kunnen er dan nog languit op liggen. Heerlijk!

Heb jij een vloerkleed in huis?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

  • Wij hebben ook een hoogpolig vloerkleed, Ik vind het erg mooi en heerlijk warm, het nadeel is alleen dat er van alles (kleine kruimeltjes en troepjes) in achterblijft. Je krijgt het daardoor moeilijk echt schoon. Door de kleur die we hebben (gemêleerd grijzig) vallen vlekken gelukkig niet op.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics