Thuisleven.com
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Zwangerschap & Baby > Hoe kondig je een zwangerschap aan?

Hoe kondig je een zwangerschap aan?

Je hebt een zwangerschapstest gedaan en deze is positief. Je bent zwanger. Gefeliciteerd! Maar nu kun je vast en zeker niet wachten om het grote nieuws naar buiten te brengen, dat kan een spannend moment zijn. Want wanneer breng je het heugelijk nieuws naar buiten? Aan wie vertel je het als eerste en wil je Social Media erbij betrekken of bel je liever iedereen persoonlijk op?

Moment van aankondiging

Als eerste is natuurlijk heel erg belangrijk om de zwangerschap aan te kondigen op een moment dat het voor jullie goed aan voelt. Voor de een is dit meteen nadat ze het nieuws te horen hebben gekregen, een ander wacht liever tot de eerste 12 weken voorbij zijn. Vergeet vooral niet dat jullie zwanger zijn en jullie het nieuws mogen aankondigen op het moment dat het voor jullie goed aanvoelt.

De manier waarop je de zwangerschap aankondigt

Zwangerschap
foto uit eigen archief #2008

De manier waarop je een zwangerschap aankondigt kan op tal van verschillende manieren. Zeker bij de mensen die heel close naast je staan is het bijzonder om je zwangerschap op een speciale manier aan te kondigen. Zo zijn er voor opa’s, oma’s, ooms en tantes hele leuke kraskaarten te koop. Maar ook een ingelijste eerste echo, een logeerkoffertje of rompertje met daarop een aankondiging is natuurlijk prachtig om te krijgen als aanstaande opa, oma, oom of tante.

En dan zijn er nog de mensen die iets verder van je af staan, maar het ook graag persoonlijk zou willen vertellen. Hiervoor is een feestje of bijeenkomst een ideaal moment (ofschoon een uitvaart misschien niet zo geschikt is…). Staat er geen feestje of bijeenkomst op de planning dan kun je iedereen langs gaan of je maakt een belletje.

Voor iedereen die nog verder van je af staat kan Social Media een mooie manier zijn om ze toch persoonlijk op de hoogte te brengen.

En nu je weet hoe je het nieuws naar buiten gaat brengen, of al hebt gebracht is het tijd om de eerste items voor je zwangerschap of baby te kopen.

Lees ook:

Hoe hebben jullie je zwangerschap aangekondigd of ga je dit doen?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics