Thuisleven.com
voordelen kunststof kozijnen
Thuisleven.com > Woning > Klussen > Het hoe en waarom van kunststof kozijnen

Het hoe en waarom van kunststof kozijnen

In onze vele gepubliceerde energiebesparende en isolerende tips komt het aanbrengen van dubbel glas regelmatig naar voren. De stap van enkel glas naar dubbel glas biedt een enorme isolerende waarde. Wat niet iedereen zich beseft is dat er op het gebied van de kozijnen ook veel winst te behalen valt. In de beschikbare informatie kunststof kozijnen vind ik een groot aantal voordelen die ik op een rijtje zet in dit blog.

Duurzaamheid

Kunststof kozijnen gaan erg lang mee, zo’n 50 jaar en zijn daarom erg duurzaam. Over het algemeen wordt gerecycled materiaal voor de productie gebruikt, zelfs bij de vervaardiging van goedkope kunststof kozijnen. En er hoeven geen bomen voor gekapt te worden!

Onderhoudsvrij

Een veelgenoemd argument om over te stappen naar kunststof kozijnen is het onderhoudsvrije aspect. Het schoonmaken van de kozijnen vergt enkel het afvegen met een natte lap. Daarbij vervalt de vijfjaarlijkse klus van het buitenschilderwerk. Dat scheelt aanzienlijk in je klusbudget. Zo verdienen de kozijnen zich in de loop der jaren ook nog terug in de besparing op onderhoud.

Vochtwerend

Eerder kwam al aan bod dat het gebruikte materiaal lang meegaat. Dat heeft grotendeels te maken met het feit dat het kunststof van de kozijnen het vocht weert. Zodoende kan het materiaal niet rotten. Wat weer een positieve invloed heeft op de levensduur van je kozijnen. Het is wel van belang om het kit goed te onderhouden en regelmatig na te lopen om vocht geen kans te geven.

Geluiddempend

Niet alleen het raam maar ook het kunststof kozijn zelf heeft een geluiddempende werking. Omgevingsgeluid staat hoog op het ergernissenlijstje van burgers. Er zijn zelfs studies van de invloed van geluid op je lichaam. Hoe het lawaai door kan werken in je gestel en welbevinden. Dat lijkt mij een enorme gezondheidswinst.

Milieuvriendelijk

Het kunststof van de kozijnen is recyclebaar en daarmee milieuvriendelijk te noemen door de mogelijkheid van hergebruik.

De uitstraling

“Hout leeft!” is een veelgehoord argument als het gaat om het wel of niet overstappen naar kunststof kozijnen. “Hout geeft je huis veel meer uitstraling”. “Kunststof past niet bij een ouder huis”. De markt is hier handig op ingesprongen. Aan de kunststof kozijnen met houtlook kan je al bijna niet meer zien dat het geen hout is. Ook het verkleuren van het kunststof in de loop der jaren is allang geen issue meer. Door het toenemen van de vraag is er de ruimte gekomen om met oplossingen te komen.

Keurmerk kunststof kozijnen

Omdat er steeds meer mensen kunststof kozijnen kopen zijn er (meerdere) keurmerken opgericht. Je kunt het beste kiezen voor kozijnen met een Politie Keurmerk. Kozijnen met dit keurmerk zijn extra veilig en inbraakwerend. Dan kun je zelfs korting krijgen bij enkele verzekeraars!

Lees ook

Ben jij al toe aan kunststof kozijnen?

Bron afbeelding: Kunststofkozijn.net

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

4 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics