Thuisleven.com

GLAM GOO Confetti pakket

Al tijden kijken mijn dochters van 6 en 10 jaar YouTube filmpjes over slijm. Op hun aandringen heb ik wat kleine potjes slijm gekocht bij de Action en een poging gewaagd om zelf slijm te maken, dat dus helaas mislukte. Ik gaf de hoop op en zei dat ze het maar moesten doen met wat ze hadden, echter de slijmfilmpjes bleven favoriet. Toen kreeg ik het aanbod om slijmpakketten te testen met kant-en-klare slijm. Nou, dat wilde ik wel, want dat geknoei met eigen gemaakte slijm was toch echt helemaal niks.

Het GLAM GOO confettipakket

Een groot gejuich ging dus op toen we vanmiddag eindelijk de GLAM GOO pakketten ontvingen, twee stuks zelfs…. Wat een FEEST! Mijn dochters vroegen me al een tijdje waar de slijm bleef, ze wisten niet wat voor soort slijm (en ik ook niet), vandaar dat de verrassing groot was dat het dus GLAM GOO was. Ze hadden al wat GLAM GOO filmpjes op YouTube voorbij zien komen en waren bijna niet te houden om eraan te mogen beginnen.
Helaas kregen we eerst nog een vriendin op bezoek en bleven de dozen nog even ingepakt liggen. Het bezoek was de deur nog niet uit en ze hadden de dozen alweer te pakken. Nadat ik de tafel had opgeruimd, mochten ze van mij samen het GLAM GOO confettipakket open maken. Na wat blije kreten en vrolijke reacties was alles uitgepakt.

In deze verpakking zit

  • Houder met fluweelslijm (Fluffy).
  • Strik armband.
  • Sleutelhanger van een konijntje.
  • Slijm ingrediënten (Rainbowparty en Dance Mix).
  • Gekleurde glanspoeders, geel en roze (Happy en Have Fun).
  • Geur (So Peachy).

Eerst werd alles goed bekeken. De strik armband vond mijn jongste dochter erg leuk. De strik is doorzichtig en kan dus gevuld worden met slijm. Het konijntje is doorzichtig en kan ook open gemaakt worden en gevuld worden met slijm, daar was mijn oudste dochter erg blij mee. Er kan ook nog een hanger aan gehangen worden en gebruikt worden als sleutelhanger (niet bijgevoegd).
De slijm ingrediënten zijn gekleurde bolletjes en glimmende gekleurde confetti. De glanspoeders zijn roze en geel. En last but not least de geur. Het is een heerlijke perzikgeur en het zit in een handig flesje dat druppelsgewijs de vloeistof laat druppelen.
De glanspoeders, geur en slijm ingrediënten hebben ieder een speciale naam, zo geven ze in de beschrijving wat voorbeelden om je slijm fashionable te maken.

Hoe maak je slijm fashionable?

Straaltijd is Rainbow Party en Happy mixen
Gummy perzikringen is So Peachy + Happy + Have Fun mixen
Regenboogsorbet is So Peachy + Dance Mix + Have Fun mixen

En toen mochten ze eindelijk de slijm open maken. Hiervoor moet je een folie laag verwijderen en vervolgens konden ze eindelijk de slijm uit het bakje halen. Dat ging nog best lastig, want hij plakte flink. Oeps….. wat nu? Volgens mijn jongste dochter moesten we lenzenvloeistof op onze handen doen, want dat had ze gezien in een filmpje, maar ja die heb ik als bril draagster niet in huis. Na de slijm flink wat door te kneden lukte het om van het plakkerige geheel een heerlijk kneedbare niet plakkerige slijm te maken.
Ze pakten ieder een stuk dat groot genoeg was voor hun armband en bedeltje en de rest ging terug in de houder.

Daarna gingen ze aan de slag met de kleuren. De kleine potjes werden opengedraaid en er werd wat glanspoeder op de slijm gedaan. Dat ging wat onhandig, er zat geen lepeltje of zo bij. Dus maar snel een theelepel gepakt en dat ging stukken gemakkelijker. De glanspoeders vermengden zich gemakkelijk met het slijm door het te kneden.

Daarna moesten de ingrediënten eraan toegevoegd worden. Zo werden er wat variaties uitgeprobeerd, door telkens een beetje confetti of bolletjes (of allebei) eraan toe te voegen en tussendoor goed te kneden ontstond er een leuk geheel. Ze waren allebei megatrots op hun creaties. Als laatste werd de geur toegevoegd, even een deukje in het slijm maken, twee druppels ieder erin en weer flink kneden en dat was ruim voldoende om heerlijk naar perzik te laten ruiken.

Na wat gefriemel en gefrutsel werden de strik van de armband en het konijnbedeltje gevuld. Wat zag dat er toch leuk uit! Het resterende slijm werd uiteindelijk ook nog verdeeld en mee gespeeld. Tijdens het spelen knoeide het een beetje, vooral de glanspoeders knoeien snel, maar met een vochtig doekje was het zo weg.

Onze mening

Mijn dochters vonden het allebei geweldig en hebben hun strik armband en konijntje mee naar school mogen nemen. De klasgenootjes en leerkrachten vonden het ook super leuk. Helaas voldeed de slijm de dag later niet aan onze verwachtingen. Het kneedde niet meer en was helaas onbruikbaar geworden, maar ze hebben veel plezier gehad tijdens het maken zelf. De adviesleeftijd is 6+, maar onder begeleiding kunnen jongere kinderen hier ook goed mee spelen en zelfs tienermeiden kunnen hier nog veel plezier aan beleven.

GLAM GOO is verkrijgbaar bij o.a. Bol.com en Intertoys voor € 16,99. Binnenkort volgt een review van Glam Goo deluxe pack, houdt Thuisleven dus in de gaten.

Lees ook:

Speelt je kind wel eens met slijm?

Bianca

Moeder van 2 meiden en werkzaam in de thuiszorg

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

  • Wij gaan vandaag ook weer slijm maken. We doen dit zonder lijm maar met peel off gezichtsmasker. Die houdt het meestal wel een paar dagen vol. Lekker glitters erdoor voor de fun. Benieuwd naar je volgende review

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics